DOLAR
43,02 0%
EURO
50,44 -0,01%
ALTIN
5.984,94 0,02%
BITCOIN
3.878.328,25 -0,57%

Elif Kumal’ın kaybolduğu gece: Tanık ifadeleri, araç gözlemleri ve süren arama çalışmaları

Balıkesir Kapıdağ'da kamp yaparken kaybolan Elif Kumal'ın kaybolduğu geceye ilişkin tanık ifadeleri, zaman çizelgesi ve devam eden arama çalışmaları.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 11:19
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 11:40

Elif Kumal’ın kaybolduğu gece: Tanık ifadeleri, araç gözlemleri ve süren arama çalışmaları

Elif Kumal’ın kaybolduğu gece: Tanık ifadeleri, araç gözlemleri ve arama çalışmaları

Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Kapıdağ Yarımadası, Yukarıyapıcı Göleti çevresinde kamp yaparken kaybolan Elif Kumal için arama çalışmaları yedinci gününde sürüyor. Olayın geçtiği gece bölgedeki kampçıların anlattıkları, zaman çizelgesi ve gözlemler dikkat çekiyor.

Tanıkların anlattıkları

Kamp yapan gençler, Cumartesi akşamı göletin alt tarafında, Elif Kumal’ın kamp yaptığı alana yaklaşık 2,5-3 kilometre mesafede beş kişi olduklarını belirtti. Bir kampçının aktardığına göre o gece yaşananlar şöyle:

'O akşam Cumartesi akşamı, biraz daha ileride, göletin alt tarafında 5 arkadaş kamp yapıyorduk. Saat 21.30 suları bayağı bir silah sesi duyduk; yaklaşık yarım saat kadar sürdü. Silah seslerinden sonra müzik sesleri geldi. Bunun ardından 23.30-00.00 civarında buradan koşturarak bir abi geldi. Üzerinde gri sweat ve gri eşofman vardı. Bize bir aracın kaybolduğunu söyledi ve aracı tarif etti. Bir aracın geçip geçmediğini sordu. Biz de geçmediğini söyledik. Bunun üzerine ‘Of aga ya, of’ diyerek geri döndü ve uzaklaştı.'

Aynı kampçı, gelen araçları şu şekilde tarif etti: 'Ardından 15-20 dakika sonra sarı farlı bir arabanın, göletin bizim yanımızdan geçmeden Yukarıyapıcı yoluna doğru gittiğini gördüm. Onun arkasından yine 15-20 dakika sonra beyaz bir araç geldi. Farlı, off-road donanımlı bir araçtı. O da yanımızdan geçti ve yine 15-20 dakika Yukarıyapıcı yoluna doğru gitti. Orada biraz dolandıktan sonra geri geldi, tekrar yanımızdan geçip gitti. Yani olay bundan ibaret.'

Zaman çizelgesi ve dikkat çeken noktalar

Tanık ifadeleri, gece boyunca üç ana unsurun öne çıktığını gösteriyor: uydurulmuş gibi uzun süreli silah sesleri ve müzik, gece yarısına yakın bir saatte koşarak gelen bir kişinin araç kaybolduğunu bildirmesi ve bölgede aralıklarla geçen araçlar. Kampçılar, kaybolma anında kendilerine herhangi bir kayıp ihbarı yapılmadığını belirtti; olayın kendilerine bildirildiğini ise ertesi gün öğrendiklerini söylediler.

Tanıklar, koşarak gelen kişinin mesafesi ve aciliyeti nedeniyle durumu doğrudan ciddi bir tehlike olarak algılamadıklarını ifade etti: 'Koşarak geldiği için bu kadar uzaktan geldiğini de düşünmedik. Şu an bulunduğumuz yer onların kamp alanı. Koşarak geldiği için çok acil bir durum olduğunu da açıkçası düşünmedik.'

Bu beyanlar, olay anında bölgede bulunanların doğrudan müdahil olmaması ve kaybolma bilgisinin anında paylaşılmaması nedeniyle arama ve müdahale sürecinin ilk anlarında iletişim eksiklikleri olduğunu gösteriyor.

Arama çalışmaları

Elif Kumal’ın kaybolmasının yedinci gününde arama çalışmaları AFAD koordinesinde yürütülüyor. Çalışmalara jandarma, polis, su altı arama ekipleri ve gönüllü sivil toplum kuruluşları katılıyor. Gölet ve çevresinde karadan, havadan ve su altından arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Talihsiz kaybolma vakasıyla ilgili olarak tanık ifadeleri, zaman ve araç gözlemleri olayın aydınlatılmasında yön gösterici unsurlar oluşturuyor. Arama ekiplerinin ve yetkililerin bulguları, tanıkların aktarımlarıyla karşılaştırılarak sürecin ilerletilmesi bekleniyor.

BALIKESİR'İN ERDEK İLÇESİNE BAĞLI KAPIDAĞ YARIMADASI'NDA, YUKARIYAPICI GÖLETİ ÇEVRESİNDE KAMP...

BALIKESİR'İN ERDEK İLÇESİNE BAĞLI KAPIDAĞ YARIMADASI'NDA, YUKARIYAPICI GÖLETİ ÇEVRESİNDE KAMP YAPTIĞI SIRADA KAYBOLAN ELİF KUMAL'DAN HABER ALINAMAYALI 7 GÜN OLDU. ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRERKEN, ELİF KUMAL'IN KAYBOLDUĞU GECE BÖLGEDE KAMP YAPAN GENÇLER YAŞANANLARI ANLATTI.

BALIKESİR'İN ERDEK İLÇESİNE BAĞLI KAPIDAĞ YARIMADASI'NDA, YUKARIYAPICI GÖLETİ ÇEVRESİNDE KAMP...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.