Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Elektrik ve doğalgaz abonelerine bakandan müjde: Nisan tarifesi açıklandı

Seçimlerden sonra elektrik ve doğalgaza kallavi zam gelecek iddialarına Bakan Bayraktar öyle bir açıklama yaptı ki....

Yayın Tarihi: 29.03.2024 08:22
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 08:22

Elektrik ve doğalgaz abonelerine bakandan müjde: Nisan tarifesi açıklandı

Ay ay elektrik ve doğalgaz faturaları ile alakalı zam iddiaları ortaya atılmaya devam ediyor. özellikle de seçimlerin hemen akabinde doğalgaza okkalı zam yapılacağı konuşulurken, konuya son noktayı Enerji Bakanı Bayraktar koydu.

NİSAN'DA ELEKTRİK VE DOĞALGAZA ZAM VAR MI?

Enerji tüketicilerini yakından ilgilendiren önemli gelişmeler mevcut. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada nisan ayı itibarıyla elektrik ve doğalgaz faturalarında bir artış olmayacağı belirtildi. Ülke geneli bütün vatandaşları yakından ilgilendiren bu açıklama Nisan ayında maliyetlerin sabit kalacağı ve faturalara da bir zam uygulamasını devreye alınmayacağı anlamına geliyor.

tll

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar Uşak'ta dahil olduğu bir etkinlikte yaptığı konuşmada doğalgaz ile alakalı yeni müjdeler verdi. Sakarya gaz sahasında yeni bir keşifin başladığı belirtilirken tamamlanması akabinde mevcut rezervlere katkı sağlayacağı tahmin ediliyor. Ülkemizin enerji kaynaklarındaki çeşitliliğin arttırılmasını sağlayacak olan bu gelişme, enerji bağımsızlığı konusunda da pozitif etki gösterecek.

DOĞALGAZ

Geçtiğimiz aylarda seçimin hemen akabinde elektrik ve doğalgaza okkalı zam uygulamasının devreye gireceği iddia edilmekteydi. Birçok uzman seçim akabinde elektrik ve doğalgaz zammının vatandaşı yoracak kadar artacağı konusuna değinirken, Bakan Bayraktar tarafından yapılan açıklama vatandaşın yüreğine su serpti. Bayraktar açıklamasında, ''Nisan ayında elektrik ve doğalgaz tutarlarında herhangi bir değişiklik olmayacak'' ifadesini kullandı