Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Dumandağ, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile GTİ Genel Kurulu'nda Görüştü
GTİ 2026 Olağan Genel Kurulu kapsamındaki temaslarda Elazığ projeleri masaya yatırıldı
Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı sıfatıyla, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (GTİ)'nin 2026 Yılı Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Genel kurul vesilesiyle yürütülen temaslar çerçevesinde Dumandağ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.
Görüşmede Dumandağ, Elazığ'da devam eden projeler ve planlanan yatırımlar hakkında Hisarcıklıoğlu'na kapsamlı bir brifing sundu. Toplantı gündeminde özellikle tarım, hayvancılık ve ticaret altyapısının güçlendirilmesi ve şehrin ekonomik potansiyelinin daha etkin kullanılmasına yönelik çalışmalar yer aldı.
Tarım ve hayvancılığa ilişkin altyapı yatırımları, lojistik ve bölgesel ticarette rekabet gücünü artırmaya yönelik projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Dumandağ, Elazığ Ticaret Borsası'nın hayata geçirdiği projeler ve devam eden çalışmaların şehrin ekonomik gelişimine sağlayacağı katkıları detaylandırdı.
Görüşmede kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulanırken, Elazığ'ın bölgesel ticarette daha güçlü bir konuma ulaşması için yürütülen projelerin desteklenmesine dair mutabakat dikkat çekti. Dumandağ, toplantının sonunda Hisarcıklıoğlu'nu Elazığ'a davet etti; Hisarcıklıoğlu da selamlarını ileterek şehre yönelik çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti.
Değerlendirme: Toplantı, yerel projelerin ülke çapında görünürlüğünü artırma ve ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlama açısından önemli bir adım olarak yorumlanabilir. Kurumlar arası iş birliğinin sürdürülmesi, yatırım çekme ve altyapı iyileştirmeleri için etkili bir zeminin oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.
ELAZIĞ TİCARET BORSASI BAŞKANI DUMANDAĞ, GTI GENEL KURULUNDA TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU İLE DE BİR ARAYA GELDİ