Elazığ Ölbe Vadisi'nde sonbaharda nadir çiğdemler görüntülendi
Elazığ'da Ölbe Vadisi, sonbaharda nadir açan çiğdem türleriyle doğaseverlerin ilgisini çekti. Etkinlik, bölgenin bitki çeşitliliği ve doğal dokusunun göze çarpmasını sağladı.
Etkinlik ve gözlemler
Elazığ Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (ELDAK) tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine katılan dağcılar ve doğa tutkunları, vadideki nadir mor ve sarı çiğdemleri görüntüledi. Sarp kayalıklar arasındaki patika yollar, yürüyüş boyunca katılımcılara zengin manzaralar sundu.
Katılımcı deneyimi
Etkinlik sırasında katılımcılar, vadinin sunduğu doğal ortam ve temiz hava ile yürüyüşten keyif aldı. Gözlemler, bölgedeki ekolojik çeşitliliğin yürüyüş rotalarına değer kattığını işaret ediyor.
Doğa turizmi potansiyeli
ELDAK yetkilileri, Ölbe Vadisi'nin Elazığ'a yakınlığı ve bitki çeşitliliği sayesinde doğa turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Bu tür yerel gözlemler, bölgenin sürdürülebilir turizm ve doğa koruma çalışmaları açısından değerlendirilmesine zemin hazırlıyor.
ELAZIĞ’A YAKIN ÖLBE VADİSİ, SONBAHARDA NADİREN AÇAN ÇİĞDEM TÜRLERİYLE DOĞASEVERLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ