Elazığ'da gıda güvenliği denetimleri sürüyor
Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 81 ilde eş zamanlı yürütülen gıda güvenliği programı kapsamında kent genelinde et, tavuk ve süt ürünleri başta olmak üzere yüksek riskli hayvansal gıdaların satış noktaları ile toplu tüketim işletmelerinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.
Denetim ekibi ve hedefleri
Denetimlere İl Müdürü Saadettin Taşkesen, gıda ve yem şube müdürü ve gıda kontrol görevlileri katıldı. Yapılan kontrollerde; son tüketim tarihi, muhafaza koşulları, soğuk zinciri, hijyen standartları ve tüketici sağlığını etkileyen kritik unsurlar titizlikle incelendi.
Kurumsal mesaj
Müdür Taşkesen, vatandaşların güvenilir gıdaya erişiminin temel öncelik olduğunu belirterek, il genelindeki denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
ELAZIĞ TARIM VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ, 81 İLDE EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLEN GIDA GÜVENLİĞİ PROGRAMI KAPSAMINDA ET, TAVUK VE SÜT ÜRÜNLERİ BAŞTA OLMAK ÜZERE YÜKSEK RİSKLİ GIDALARIN SATIŞ NOKTALARINDA KAPSAMLI DENETİMLER YAPTI