Elazığ'da uyuşturucu operasyonu
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube ekipleri tarafından son 2 hafta içinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik operasyonlar düzenlendi.
ele geçirilen maddeler ve malzemeler
Operasyonlarda 1 kilogram 115 gram sentetik kannobinoid, 113 gram metamfetamin, 15 gram esrar, 299 adet sentetik ecza, 2 adet hassas terazi, 3 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 23 adet fişek ele geçirildi.
şüpheliler ve adli süreç
Yakalanan şüphelilerden 17'si 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Beş şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 95 kişi hakkında 'uyuşturucu madde kullanmak' suçundan adli işlem başlatıldı.
değerlendirme
Operasyonların koordinasyonlu yürütülmesi ve ele geçirilen maddelerin çeşitliliği, bölgedeki denetimlerin ve takibin yoğunlaştırıldığını gösteriyor. Emniyetin sürdüreceği çalışmalar ve adli sürecin ilerleyişi, vaka hakkındaki gelişmeleri şekillendirecektir.
ELAZIĞ’DA POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN SON 2 HAFTA İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA, 17 ŞÜPHELİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ.