Elazığ'da İcadiye'de yapılan operasyonda 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 2 tutuklama
Operasyon detayları
Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çocuk ve Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, 2 gün önce İcadiye Mahallesi Sarısaltuk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren iki ayrı restoranda yaşanan olaylarla bağlantılı olarak 6 şüpheli tespit edildi.
Yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 32 adet fişek ele geçirildi. Soruşturmada amaç, genel güvenlik ve genel asayişin sağlanması ile suça konu unsurların tespit edilmesiydi.
Soruşturma ve adli süreç
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler adli makamlara sevk edildi. Mahkeme sürecinde, şüphelilerden 2'si tutuklanırken, diğer 4 şüpheliye adli kontrol kararı verildi.
Soruşturma, Yağma, Mala Zarar Verme, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması iddiaları çerçevesinde devam ediyor.
ELAZIĞDA 4 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ, 2 TUTUKLAMA