Elazığ’da eylül ayı trafik bilançosu
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, Elazığ’da eylül ayına ilişkin kaza verilerini açıkladı. Buna göre kentte bu dönemde 313 kaza yaşandı; kazalarda 256 kişi yaralanırken 4 kişi hayatını kaybetti.
kaza türleri ve dağılımı:
Açıklamada kazaların 156'sının yaralanmalı, 157'sinin ise maddi hasarlı olduğu bildirildi. Rakamlar, ay içinde meydana gelen farklı şiddetteki olayların ayrımını göstermektedir.
sürücü hatalarının listesi:
Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları şu şekilde sıralandı: araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin dur işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.
Veriler Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.
ELAZIĞ’DA EYLÜL AYININ TRAFİK KAZA BİLANÇOSU AÇIKLANDI. BU SÜRE İÇİNDE MEYDANA GELEN 313 KAZADA 256 KİŞİ YARALANIRKEN 4 KİŞİ DE HAYATINI KAYBETTİ