Elazığ'da Baskil'e bağlı Behçetler Mezrası'nda sağanak sonrası sel
Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Yukarı Kuluşağı köyü Behçetler mezrasında etkili olan sağanak yağışın ardından sel meydana geldi.
Yağış ve uyarılar
Meteoroloji'nin uyarılarını takip eden bölgedeki sağanak yağış, aralıklarla devam etti. Aniden bastıran yağmur, kısa sürede yüzey akışına dönüşerek bölge yollarında su birikintilerine yol açtı.
Etki ve zarar
Oluşan sel suları mezra yollarında ulaşımı olumsuz etkilerken, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı tarım arazilerinin ve yolların sel sularından etkilendiği bildirildi.
Yerel durum değerlendirmesi
Bölgede yağışın aralıklarla sürmesi ve ani su yükselmeleri nedeniyle yetkililerin takip ve uyarılarını sürdürdüğü, halkın da dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
ELAZIĞ'IN BASKİL İLÇESİNE BAĞLI YUKARI KULUŞAĞI KÖYÜ BEHÇETLER MEZRASINDA ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SONRASI SEL MEYDANA GELDİ.