Elazığ'da 7 bin 200 dekar alanda kiraz hasadı sürüyor

Elazığ'da 7 bin 200 dekar alandaki kiraz hasadında yılda ortalama 8 bin 500 ton rekolte bekleniyor; hasat etkinliğine Vali Numan Hatipoğlu ve Milletvekili Erol Keleş katıldı.

Yayın Tarihi: 08.07.2026 12:13
Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 12:15

Elazığ'da 7 bin 200 dekar alanda kiraz hasadı sürüyor

Elazığ'da 7 bin 200 dekar alanda kiraz hasadı sürüyor

Elazığ'da toplam 7 bin 200 dekar alana ekili kirazda hasat başladı. Yılda ortalama 8 bin 500 ton rekolte elde ediliyor ve hasat devam ediyor.

Hasat etkinliği

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Obuz köyünde düzenlenen hasat etkinliğinde Vali Numan Hatipoğlu ve AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş dalından kiraz topladı.

Vali Numan Hatipoğlu, "İlimiz pek çok tarım ürününün en güzel lezzetlerinin sofralarımızla buluşturduğu nadide köşelerinden birisidir. Hem Keban Baraj Barajı hem de Sivrice’de Hazar Gölü adeta yarım ada şeklindedir. Bu da onu ayrı bir güzellikle buluşturuyor. Bu anlamda pek çok meyve çeşidi ilimizde çok güzel bir şekilde çıkmaktadır. Baskil ilçemizde kayısı ve hasadını yaptığımız kiraz, kiraz bahçeleri ilimizde kapama olarak yaklaşık 7 bin 200 dekar civarında. 8 bin 500 ton civarında üretim yapılmaktadır. Hem iç pazar da hem de bölgemize kadar uzanan bir lezzet haline geliyor. Biz hem tarım ürünlerinin çeşitlendirilmesi hem de hayvancılığın daha modern bir şekilde yapılması için tarım teşkilatımızla ve paydaş kurumlarımızla tarımsal altyapımızı güçlendirmek için elimizden geleni bundan sonra da yapmaya çalışacağız. Fırat Havzası ülkemizin hem enerji açısından hem de su kaynakları açısından en büyük zenginliklerinden birisidir. Bunun ülkemizde bir hasılaya dönüşüyor olması en büyük gurur kaynağımızdır" dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ise "Elazığ’ımız tarımıyla ve meyvesiyle zenginliklerini ortaya koyuyor. Geçen yıl biliyorsunuz ki bir don olayı yaşandı. Ondan dolayı özellikle meyve ve tarım alanlarında sıkıntılarımız oldu. Bu sene çok şükür gerçekten iyi yağış aldık. Buraya gelip baktığımızda da ağaçların dolu olduğunu gördük. Çiftçilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

VALİ NUMAN HATİPOĞLU (SOLDA) KİRAZ HASADI YAPTI

VALİ NUMAN HATİPOĞLU (SOLDA) KİRAZ HASADI YAPTI

ELAZIĞ'DA TOPLAMDA 7 BİN 200 DEKAR ALAN ÜZERİNE EKİLEN KİRAZIN HASADI BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.