Elazığ'da 19 Ocak 2026: Motosiklet, Mobilet ve Motorlu Kuryelerin Trafiğe Çıkışı Yasaklandı
Elazığ Valiliği, il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, don olayı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla ilave tedbirler alındığını duyurdu.
Valilikten yapılan açıklama
Açıklamada, 19 Ocak 2026 Pazartesi günü için motosiklet, motorlu bisiklet (mobilet) ve motorlu kurye faaliyetlerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmiş olup, 1 (bir) gün süreyle trafiğe çıkışlarının yasaklandığı belirtildi.
Vatandaşlara çağrı
Valilik, vatandaşlardan alınan tedbirlere uymalarını ve yetkili mercilerin yapacağı duyuruları takip etmelerini önemle rica etti.
Bu karar, öncelikle trafik güvenliğini korumaya yönelik geçici bir tedbir olarak uygulanacak olup, yetkili makamların yapacağı ek duyurularla sürecin takip edileceği kaydedildi.
ELAZIĞ’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE MOTOSİKLET, MOBİLET VE MOTORLU KURYELERİN TRAFİĞE ÇIKIŞLARI YASAKLANDI