Elazığ AFAD, çığ riskine karşı çalışmaların etkinliğini değerlendirdi

Elazığ AFAD İl Müdürlüğü, çığ riskine yönelik müdahale, izleme ve değerlendirme süreçlerini gözden geçirdi.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 14:00
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 14:00

Elazığ AFAD, çığ riskine karşı çalışmaların etkinliğini değerlendirdi

Elazığ AFAD, çığ riskine karşı çalışmaların etkinliğini değerlendirdi

Elazığ AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısında, çığ riskine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde gözden geçirildi. Toplantıyı İl Müdürü Dr. Cafer Giyik başkanlığında Elazığ AFAD personeli takip etti.

Toplantının odak noktaları

Toplantıda öncelikle yürürlükteki operasyonel uygulamalar ile saha müdahale kapasitesi üzerinde duruldu. Müdahale hizmetlerinin etkinliği değerlendirilerek kuvvetlerin dağılımı, zamanlama ve koordinasyon gibi kilit unsurlar irdelendi.

İzleme ve değerlendirme süreçleri toplantının başka bir temel başlığını oluşturdu. Risk tespitinden erken uyarı mekanizmalarına kadar izleme yöntemleri, veri akışı ve değerlendirme süreçlerinin yeterliliği tartışıldı.

Ayrıca olası risklere karşı ilave önlemler ve hazırlık düzeyinin artırılmasına yönelik genel ölçütler ele alındı. Bu çerçevede, mevcut uygulamaların güçlendirilmesi, koordinasyonun iyileştirilmesi ve hazırlık süreçlerinin sıkılaştırılması gibi konular üzerinde duruldu.

Değerlendirmenin önemi

Böylesi değerlendirme toplantıları, sahadaki operasyonel kapasitenin ve erken uyarı sistemlerinin sürekli güncellenmesine katkı sağlıyor. Toplantıda yapılan gözden geçirmeler, risk azaltma ve müdahale hazırlıklarının planlı şekilde iyileştirilmesine yönelik temel adımların belirlenmesine olanak tanıyor.

Elazığ AFAD'ın yürüttüğü bu tür değerlendirmeler, çığ riskiyle mücadelede öncelikli alanların tespiti ve kaynakların etkin kullanımını desteklemeyi hedefliyor.

ELAZIĞ'DA DÜZENLENEN TOPLANTIDA ÇIĞ RİSKİNE KARŞI YÜRÜTÜLEN MEVCUT ÇALIŞMALAR KAPSAMLI ŞEKİLDE...

ELAZIĞ'DA DÜZENLENEN TOPLANTIDA ÇIĞ RİSKİNE KARŞI YÜRÜTÜLEN MEVCUT ÇALIŞMALAR KAPSAMLI ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİRKEN, MÜDAHALE HİZMETLERİNİN ETKİNLİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLDİ

ELAZIĞ'DA DÜZENLENEN TOPLANTIDA ÇIĞ RİSKİNE KARŞI YÜRÜTÜLEN MEVCUT ÇALIŞMALAR KAPSAMLI ŞEKİLDE...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.