Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

El yazısını yakından taklit edebilen bir yapay zekâ aracı geliştirildi!

Sesleri klonlayıp deepfake görüntüler oluşturabilen yapay zekâ teknolojisi, şimdi de el yazısı stilini taklit etmeye hazırlanıyor.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 18:03
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 18:03

El yazısını yakından taklit edebilen bir yapay zekâ aracı geliştirildi!

Abu Dabi'deki Mohamed Bin Zayed Yapay Zekâ Üniversitesi'nden (MBZUAI) bir grup araştırmacı, insanların el yazısı stilini öğrenebilen ve el yazılarına son derece benzeyen metinler üretebilen bir yapay zekâ sistemi geliştirdiklerini duyurdu.

Araştırmacılar, bunun için bir cümledeki kelimeler gibi sistematik verilerdeki bağlamı ve anlamı anlayabilen bir tür sinir ağı olan bir görüntü dönüştürücü kullandılar.

Ekip kısa bir süre önce, sakatlığı olan kişilerin kalem kullanmadan yazmalarına yardımcı olabilecek bu araç için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından patent aldı.

yapay zeka

İNGİLİZCE VE FRANSIZCA METİN ÜRETEBİLİYOR

Mucitlerden biri olan bilgisayarla görme alanında yardımcı Doçent Rao Muhammad Anwer, yaptığı açıklamada, bu yöntemin doktorların okunaksız el yazılarını çözmek ve hatta kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturmak için de kullanılabileceğini söyledi.

Henüz kamuya açık olmayan araç, şu anda İngilizce ve biraz Fransızca metin üretebiliyor ancak Arapça el yazısı metin üretmek daha zorlu bir görev olduğunu kanıtlıyor.

Mucitler, aracın insanların el yazılarını taklit etmek için kötüye kullanılabileceğini, bu nedenle çok temkinli davrandıklarını belirttiler.

MBZUAI'de bilgisayarla görme alanında yardımcı doçent olan bir başka mucit Hisham Cholakkal yaptığı açıklamada, "Sahtecilikle mücadele etmek için kamuoyunda farkındalık yaratmamız ve araçlar geliştirmemiz gerekecek. Bu bir virüs için anti-virüs geliştirmek gibi bir şey” diye konuştu.