Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ekşi Sözlük'te şehitlerimizi küçük görenlere soruşturma! Başsavcılık açıkladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Ekşi Sözlük'te şehitlere dil uzatanların bulunması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 16:56
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 16:56

Ekşi Sözlük'te şehitlerimizi küçük görenlere soruşturma! Başsavcılık açıkladı

Irak'ın kuzeyinde 2 günde 12 asker şehit vermemizin acısı devam ederken, Ekşi Sözlük'te yapılan bazı yorumlar gündeme çıktı. Yapılan yorumların sahiplerine soruşturma başlatuldığı açıklandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü ile çıkan çatışmada hayatını haybedip şehit düşen şehitlerimize Ekşi Sözlük platformunda dil uzatan, laf söyleyen, hakaret edip küçümseyen kişiler hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

EKŞİ SÖZLÜK'E SORUŞTURMA

Başsavcılıktan konu ile alakalı yapılan yorumlarda “Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır.” denildi. 

EKŞİSÖZLÜK

Ekşi Sözlük'te yer alan yorumların Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesi gereğince hakaret suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi gereğince Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama suçu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 7. maddesi gereğince de terör örgütü propagandası yapma suçları işlendiği açıklandı.  Başsavcılık tarafından yapılan açıklama da bu paylaşımları yapanların en kısa süre içerisinde tespit edileceği belirtildi. 

Güvenlik güçlerimize ve şehitlerimize kimsenin dil uzatamayacağı açıklaması yapılırken hukuki mücadelenin de sürekli devam edeceği bildirildi.