Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,27 0,13%
EURO
35,06 0,02%
ALTIN
2.495,42 0,29%

Ekrem İmamoğlu MBB'de konuştu: Deprem ciddi bir güvenlik sorunu!

Maramara Belediyeler Birliği'nde konuşma yapan Ekrem İmamoğlu depremin ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu dile getirdi.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 15:52
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 15:52

Ekrem İmamoğlu MBB'de konuştu: Deprem ciddi bir güvenlik sorunu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasında yerel ve merkezi yönetimler arasında bir denge oluştuğuna dikkat çeken İmamoğlu, seçmenin siyasetçileri normalleşmeye zorladığına dikkat çekti. 

Marmara Belediyeler Birliği Meclisi toplantısında konuşma yapan İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesini değerlendirdi. Bahçeli’nin siyasette normal

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin birinci parti olduğunu hatırlatan İmamoğlu, iki temel özelliğe dikkat çekti. Yerel seçimlerde merkezi ve yerel yönetimler arasında yeni bir denge oluşturulduğuna dikkat çeken İmamoğlu, bunun bir iş birliğine dönüşmesini temenni etti. Seçmenin kutuplaşmak yerine siyaseti normalleştirmeyi tercih ettiğini söyleyen İmamoğlu, deprem konusuna geçti. 

İstanbul’da düzenlenen toplantıda MBB’nin 2024-2029 dönemindeki yönetimi de seçildi. Beyoğlu’ndaki bir otelde düzenlenen toplantıda MBB’nin yeni başkanı CHP’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey oldu. İmamoğlu ise konuşmasına Marmara Bölgesi ile yakın çevresindeki en önemli sorunun deprem riski olduğuna dikkat çekti. 

Deprem ve doğal afetle mücadeleyi vurgulayan İmamoğlu, depremin İstanbul ve çevresi için milli güvenlik ve bir beka sorunu olduğuna dikkat çekti. Marmara bölgesinde yaşayan halkın güvenliği için kentsel dayanıklılığın artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca MBB’nin kolaylaştırıcı ve destekleyici bir rol üstlenmesini beklediklerini söyledi. 

Belediyeler ve vatandaşların devletle kurduğu ilişkide yeni bir başlangıç yapıldığını kaydeden İmamoğlu, seçmen iradesinin demokratik yollarla kamu iradesine yansıyan yerin belediyeler olduğuna dikkat çekti. Yerel yönetimlerin toplumdaki demokrasi standardını belirlediğini kaydeden İmamoğlu, belediyelerin iyi yönetilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.