Ekonomiye İlişkin Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifi TBMM Komisyonlarında Görüşüldü

AK Parti’li Gülsoy, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin detaylarını TBMM Komisyonu'nda paylaştı.

Yayın Tarihi: 15.01.2025 16:06
Güncelleme Tarihi: 15.01.2025 16:06

Ekonomiye İlişkin Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifi TBMM Komisyonlarında Görüşüldü

Ekonomiye İlişkin Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ekonomi alanında önemli değişiklikler öngören kanun teklifi görüşüldü. AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, komisyon toplantısında yaptığı sunumda, Devlet Denetleme Kuruluna yeni yetkiler tanındığını açıkladı. Gülsoy, ‘Devlet Denetleme Kuruluna görevden alma yetkisi tanınmıştır. Bunda Anayasa'ya aykırılık teşkil eden hiçbir unsur yoktur.’ ifadelerini kullandı.

Düzenlemelerin Amacı

Gülsoy, 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' ile vatandaşların talepleri ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen düzenlemelerin oluşturduğu hukuki boşlukların giderileceğini de vurguladı.

Aylık Ödemelerde Artış

Teklifte, yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı almakta olan emeklilere, asgari ödeme tutarının, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son temel yıllı tüketici fiyatları endeksindeki değişim oranı olan %15,75 artırılarak 14 bin 469 lira olarak yükseltileceği belirtildi. Ayrıca, aylık 1000 liralık asgari ücret desteği sağlanacak.

Enerji ve Terörle Mücadelede Yeni Düzenlemeler

Gülsoy, teklifin enerji alanındaki düzenlemeleri de içerdiğini ifade etti. Elektrik Üretim Anonim Şirketinin enerji alım ve satımı ile kömür alma yetkilerinin düzenleneceğini bildirdi. Ayrıca, terör soruşturması kapsamında olan şirketlere, 5 yıl süreyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun kayyım olarak atanabileceği belirtiliyor.

Bu düzenlemeler, ek ekonomik iyileştirmeler sağlarken, kamu yönetimindeki denetimi ve düzeni pekiştirmeyi hedefliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı