DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,18 0,02%
ALTIN
5.936,31 0,4%
BITCOIN
3.745.205,19 -1,82%

Ek MTV tartışması bitti! Anayasa Mahkemesi noktayı koydu: Ödemeyenler...

Ek MTV ödemesi zorunluluğu kesinleşti! Ayrıntılar haberimizde...

Yayın Tarihi: 30.09.2023 13:05
Güncelleme Tarihi: 30.09.2023 13:05

Ek MTV tartışması bitti! Anayasa Mahkemesi noktayı koydu: Ödemeyenler...

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede ciddi maddi hasarlar oluşmuştu. Depremin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi amacıyla hükümet tarafından ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) getirilmişti.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı iptal başvurusuna rağmen, Mahkeme ek MTV düzenlemesini onayladı. Mahkeme kararında, depremin neden olduğu büyük ekonomik zararları gidermek amacıyla alınan bu tedbirin Anayasa'ya uygun olduğuna hükmetti.

anayasa Mahkemesi, Ek MTV'ye Onay Verdi

Ek MTV, 2023 yılı için tahakkuk eden MTV tutarının ikişer eşit taksit halinde ödenmesi şeklinde uygulanacak. İlk taksit Ağustos ayında, ikinci taksit ise Kasım ayında tahsil edilecek. Bu sayede yaklaşık 30 milyar liralık bir gelir elde edilmesi hedefleniyor.

Toplanan bu kaynakların tamamıyla deprem bölgelerinin altyapı, konut ve iş yeri yenileme gibi ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor. Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla yasal zemini sağlanan ek MTV uygulaması, depremzede vatandaşlara destek olacak. Hükümet, depremin yol açtığı sıkıntıların giderilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yazar
EDİTÖR

admin