Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden gence yaklaşık 200 bin lira ceza

Sakarya Kaynarca'da ehliyeti alkollü araç kullanmaktan geri alınan 24 yaşındaki genç, 200 metre uzaklıktaki dönerciye motosikletle giderken yakalandı; yaklaşık 200 bin lira ceza kesildi.

Yayın Tarihi: 03.07.2026 11:17
Güncelleme Tarihi: 03.07.2026 11:19

Ehliyetsiz motosikletle döner almaya giden gence yaklaşık 200 bin lira ceza

Olayın ayrıntıları

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, iş yerinde çalışan G.Ö. (24), karnı acıktığı için iş yerine yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir işletmeden döner almak üzere motosikletle yola çıktı. Polis uygulamasında yapılan kontrolde, G.Ö.’nün daha önce alkollü araç kullanmaktan sürücü belgesine el konulduğu ve bu nedenle ehliyetsiz motosiklet kullandığının tespit edildiği belirtildi.

Yapılan işlemler çerçevesinde G.Ö.'ye çeşitli ihlaller sebebiyle yaklaşık 200 bin lira idari para cezası uygulandı.

Babanın tepkisi

Baba Emre Özkurt, oğlunun yaptığı hatayı savunmadığını ancak uygulanan cezanın orantısız olduğunu düşündüklerini söyledi. Özkurt, “Oğlum benim yanımda çalışır. Dün, ben şehir dışındayken oğlumun karnı acıkmış; dükkânımızın yakınındaki işletmeden döner ekmek almaya motosikletle gitmiş ve ehliyeti alkollü araç kullanmaktan geri alınmıştı. Oğlum da bir şey olmaz düşüncesiyle motosiklet ile döner almaya gittiği esnada polis çeviriyor ve 200 bin liralık ceza yazıyor. Biz, ceza miktarına tepki gösteriyoruz, çocuğumuzun haklı olduğunu düşünmüyoruz tabi ki haksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanmaması gerekiyordu. Ancak, gittiği yer 200 metre ilerisi biz sadece ceza miktarına tepki gösteriyoruz,” şeklinde konuştu.

Özkurt, oğlunun aylık gelirinin 35 bin lira olduğunu, ceza sonrası psikolojisinin bozulduğunu ve cezanın nasıl ödeneceği konusunda endişe yaşadıklarını belirtti. Ayrıca, cezayı ödemeyeceğini ve suçun oğluna ait olduğunu söyledi.

Değerlendirme

Olayda, sürücünün daha önceki alkollü araç kullanma nedeniyle sürücü belgesine el konulmuş olması ve kısa mesafe için motosiklet kullanmasının kontrol ve ceza uygulamasına yol açtığı görülüyor. Aile, kesilen idari para cezasının yüksek olduğunu vurgulayarak tepkisini dile getirdi.

YAŞANAN OLAYA İLİŞKİN KONUŞAN BABA EMRE ÖZKURT, OĞLUNUN YAPTIĞI HATAYI SAVUNMADIĞINI ANCAK...

YAŞANAN OLAYA İLİŞKİN KONUŞAN BABA EMRE ÖZKURT, OĞLUNUN YAPTIĞI HATAYI SAVUNMADIĞINI ANCAK UYGULANAN CEZANIN ORANTISIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

EHLİYETSİZ MOTOSİKLET KULLANDIĞI TESPİT EDİLEN GENCE YAKLAŞIK 200 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.