Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Eğitime kar engeli! Kar esareti okulları tatil ettirdi

Ardahan Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamaya göre Pazartesi günü okullar tatil edildi. Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 18:13
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 18:13

Eğitime kar engeli! Kar esareti okulları tatil ettirdi

Batıda ılıman hava etkisini gösterirken, doğuda kar esareti devam ediyor. Yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksaklıkların yaşandığı Ardahan'da okullar yarın (25 Aralık) tatil edildi. Valilik'ten son dakika okulların tatil edilmesi ile alakalı yazılı bildiri yayınlandı. 

Kent genelinde kar yağışı ve tipinin olumsuzlukları da beraberinde getirebileceği sebebiyle okulların tatil edildiği belirtilirken kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı açıklandı. 

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari illeri için geçtiğimiz gün Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı kodla uyarılarda bulunmuştu. Şimdilik sadece tatil açıklaması yapan valilik Ardahan olurken, koşulların el vermediğine kanaat getirilmesi sonrasında, uyarılarda bulunulan kentlerden de açıklama yapılacağı tahmin ediliyor

kar

KARADENİZ-AKDENİZ YOLUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ordu'da geçtiğimiz aylarda yaşanan heyelan felaketi sebebiyle kapanan Darıcabaşı Tüneli girişindeki çalışmalarda sona gelindiği belirtildi. 

Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler,  10 Temmuz'da yoğun yağış sebebiyle heyelan meydana gelen ve kapanan Mesudiye ile Ulubey ilçeleri sınırındaki Karadeniz-Akdeniz yolunun Darıcabaşı Tüneli'nde çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek kısa bir süre sonra yolun tekrardan açılacağını sözlerine ekledi. 

10 GÜNE HAZIRLIKLAR TAMAM

Çalışmalar konusunda bizzat giderek değerlendirmede bulunan Güler; 10 gün içerisinde eski seyrine gidileceğini belirterek , "Buranın bağlantı yolunda 10 kilometrelik kısmı asfaltlamıştık. Oradan nakliye, hareket devam ediyordu. Şimdi bu kısımla birlikte bağlantı bitmiş olacak. Eski güzel günlerine dönmüş olacak. Çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.