Eğitimde yılın enleri ödülleri sahiplerini buldu
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kayseri Eğitimde Yılın Enleri Ödülleri Yarışması, Erciyes Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışma, okulların uyguladığı projeleri görünür kılmak ve başarılı uygulamaları ödüllendirmek amacıyla düzenlendi.
Değerlendirme süreci ve sonuçlar
Yarışmaya toplam bin 634 okul başvurdu. Başvurular, oluşturulan komisyon tarafından değerlendirildi ve değerlendirme sonucunda 24 farklı finalist okul belirlendi. Finalistler, hazırladıkları projelerle 8 farklı kategoride yarıştı. Salonda bulunan seyircilerin yaptığı canlı oylama ile yarışmanın kazananları tespit edildi.
Yetkililerin değerlendirmeleri
Programda konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, organizasyonun amacına ve projelerin niteliğine vurgu yaptı: "Birbirinden çok güzel projeler yapmışlar. Okullarımız uyguladı, öğrencilerimiz uyguladı. Hepsi bana göre birbirinden kıymetli. Ama değiştirilebilir, dönüştürülebilir. Onları burada sunarak bazı değişikliklerle hepsi büyük ihtimalle artarak yine projelerimiz devam edecek. Hem projeleri hem kendimize tanıtmak hem de kamuoyuna tanıtmak için böyle bir gece düzenledik. Bu gecenin mimarları çok. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, ARGE’miz. Okullarımız çok güzel çalıştılar. Söylediğim gibi akademik başarımızın yanında kültürel, sportif, sanatsal başarılarımızın da olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Bu gece onlardan biri olacak inşallah. Ben emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum".
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise eğitim anlayışına dair değerlendirmesinde, etkinliğin eğitim sürecinin gelişimini görünür kılmayı hedeflediğini belirtti: "Eğitim, insanın öncelikle kendisini ve dünyayı keşfetme sürecidir. Eğitimi tanımlayacak olursak aslında bir taraftan da eğitimin, insanın kendini anlamlandırma süreci olduğunu da ifade etmiş oluruz. Bugün burada eğitim sürecinin bir gelişimi olarak yapılmış olan, okullarımızda yapılmış olan tüm projeleri ve çalışmaları daha görünür kılmak, okullarımızın daha fazla gündemine taşımak ve onları çocuklarımızın gelişimine ve eğitim süreçlerinin yönetimine katkı sağlayacak nitelikte yönetme amacını taşımaktadır. Yaklaşık 2 yıldan beri tüm süreçleri anbean kontrol ederek çeşitli araştırmalarla, çeşitli çalışmalarla ilimizin, çocuklarımızın ve toplumumuzun eğitimden beklentileri, 'Eğitimin öncelikleri nedir?' sorusuna cevap arayarak çeşitli çalışmalar yaptık. Ve bugün itibarıyla 2 yılın sonunda tüm okullarımızda uygulamaya koyduğumuz, bugün burada sizlerin önünde gösterime sunulacak olan ve aynı zamanda onları en iyi uygulayan okullarımızı ödüllendirme maksadını taşıyan bu projelerimizi hep beraber izlemiş olacağız".
Törene katılım ve ödül teslimi
Yarışmaya, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kazanan okullara ödüller, protokol üyeleri tarafından verildi.
Etkinlik, okulların proje üretme kapasitesini ve çok yönlü başarılarını kamuoyuna taşımayı amaçlarken, uygulama odaklı projelerin yaygınlaşması ve daha görünür hale gelmesi hedeflendi.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN KAYSERİ EĞİTİMDE YILIN ENLERİ ÖDÜLLERİ YARIŞMASI’NDA KAZANAN OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ.