Eğitim Sen'den Kritik Açıklama
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri, eğitim alanındaki artan harcamaları protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
Yoksulluk ve Eğitim Üzerine Vurgu
Toplantıda sendika üyeleri, "Çanta dolmuyor, çocuk doymuyor, bilimsiz eğitim olmuyor" ve "Derin yoksulluk öğrencilerimizi vuruyor" yazılı pankartlar açarak, eğitimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.
Temel Eğitim Araçları Sergilendi
Basın açıklaması sırasında, kitap, defter, kalem ve çanta gibi gerekli eğitim malzemeleri bakanlık önüne serildi ve bunların fiyatlarıyla birlikte sergilendi. Bu eylem, ailelerin eğitim masraflarını karşılayamama durumuna dikkat çekti.
Genel Başkanın Açıklamaları
Burada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yoksulluğun eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini çarpıcı bir şekilde dile getirdi. Irmak, "Okulda temizlik hizmetinin 3 güne düştüğünü, çocukların sağlığını tehdit eden kirli ortamlarda eğitim aldığını" belirtti.
Anne-Babaların Yaşadığı Zorluklar
Irmak, ailelerin çocukları için taşıma masraflarını karşılamada zorlandığını ifade ederek, "Çocuklarıyla birlikte bu zor durumu yaşamak zorunda kalıyorlar" dedi. Ayrıca, yoksulluk yüzünden çocukların, arkadaşlarının yanında kendilerini kötü hissettiğini ve bunun psikolojik sorunlara yol açtığını vurguladı.
Irmak son olarak, "Bu durumu bu halka ve çocuklara yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok" şeklinde ikaz etmeyi unutmadan konuşmasını tamamladı.