EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Buluşması
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ve Ege Genç İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) iş birliğiyle düzenlenen EGİAD Ticaret Köprüsü, 11. kez iş dünyasının temsilcilerini bir araya getirerek bölgenin önemli networking platformlarından biri olma rolünü sürdürdü. Organizasyon bu yıl da yoğun ilgi görerek yaklaşık 70 iş insanının katılımıyla gerçekleşti.
Katılım ve bölgesel etki
Bugüne kadar binin üzerinde iş insanını bir araya getirerek yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve ticari iş birliklerinin doğmasına zemin hazırlayan EGİAD Ticaret Köprüsü, bölgesel ekonomiye dinamizm kazandıran etkinlikler arasında yer alıyor. EGİAD, sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 900’ün üzerinde üyesi ve bu üyelerin temsil ettiği 3 bin 500 şirkete dayanarak bölge ekonomisinin önemli aktörlerinden biri konumunda bulunuyor.
Katılımı temsil eden kuruluşlar
Bu yılki buluşmada, EGİFED çatısı altında yer alan Akhisar, Balıkesir, Bandırma, Denizli, Manisa, Nazilli, Erdek ve Bergama GİAD temsilcileri ve üyeleri etkinlikte yer aldı. EGİFED’in 9 derneği tek çatı altında birleştiren yapısı, genç iş dünyası için güçlü bir sinerji alanı oluşturdu.
Açılış konuşmaları
Etkinlik, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi - Tarihi Portekiz Sinagogu’nda gerçekleştirildi ve açılış konuşmaları EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Kaan Özhelvacı ile EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer tarafından yapıldı.
M. Kaan Özhelvacı konuşmasında şunları söyledi: "EGİAD Ticaret Köprüsü; üyelerimizin birbirini daha yakından tanımasını, potansiyel iş birliklerinin gelişmesini ve yeni ticari bağların kurulmasını sağlayan önemli bir araçtır. Bu etkinlik yalnızca kartvizit değişiminden ibaret değil; Ege Bölgesi’nin üretim, hizmet ve ticaret gücünü aynı ortamda buluşturan stratejik bir platformdur. İş dünyasının hızla dönüşen dinamikleri içinde güçlü ilişki ağlarına sahip olmanın rekabet avantajı sağladığına inanıyoruz. Bu buluşmanın hem üyelerimizin gelişimine hem de bölge ekonomisine canlılık kazandıracağına inanıyorum."
Alp Avni Yelkenbiçer ise federasyonun rolünü vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı: "EGİFED, 9 dernek ve bin 500’ü aşkın üyesiyle Ege’nin genç iş dünyasını ortak bir vizyon etrafında birleştiren güçlü bir çatı kuruluşudur. Farklı sektörlerdeki birikimleri bütünleştirerek ortak aklı büyüten bir yapıya sahibiz. EGİAD Ticaret Köprüsü’nün 11. buluşması, EGİAD ve EGİFED iş birliği ile örgütlü güç ve dayanışmanın bölgesel ticarette nasıl yeni açılımlar oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu."
Networking oturumları ve sonuçlar
Etkinliğin moderatörlüğünü EGİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Eroğlu üstlendi. Katılımcılar networking oturumunda firma tanıtımlarını paylaşarak faaliyet alanlarını anlattı ve muhtemel iş birliklerine yönelik temaslarda bulundu. Oturumlar boyunca çok sayıda yeni ticari bağlantı kuruldu; EGİAD’ın üyelerine sunduğu sosyal sermayeyi güçlendirme misyonu bir kez daha öne çıktı.
Güvene dayalı iş birliği kültürü
Geleneksel hale gelen EGİAD Ticaret Köprüsü buluşmaları, yalnızca anlık iş fırsatları yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda genç iş insanları arasında güvene dayalı ve uzun soluklu iş birliği kültürünün gelişmesine katkı sağlıyor. Etkinlik, bölgesel iş ağlarını derinleştirerek Ege ekonomisinin rekabet gücüne olumlu etki etmeyi hedefliyor.
EGE GENÇ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (EGİAD) VE EGE GENÇ İŞ İNSANLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU (EGİFED) İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENEN EGİAD TİCARET KÖPRÜSÜ, 11. KEZ İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ.