Efeler’den 3 bin kişilik aşure hayrı

Efeler Belediyesi, Muharrem ayı kapsamında Zafer Meydanı'nda hazırlanan 3 bin kişilik aşureyi dağıttı; vatandaşların ilgisi yoğun oldu, aşure kısa sürede tükendi.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 13:46
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 13:46

Efeler’den 3 bin kişilik aşure hayrı

Efeler’den 3 bin kişilik aşure hayrı

Etkinlik detayları

Efeler Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle düzenlediği aşure hayrında hazırlanan 3 bin kişilik aşureyi Zafer Meydanı'nda vatandaşlara dağıttı. Etkinliğe ilgi yüksek oldu; aşure almak isteyenler zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu ve hazırlanan aşure kısa sürede tükendi.

Belediye tarafından yürütülen dağıtım organizasyonu, halkın kolay erişimini sağlamak üzere açık alanda gerçekleştirildi. Katılımcı yoğunluğu ve kısa sürede tükenmesi, etkinliğe gösterilen ilgiyi ortaya koydu.

Belediye başkanının açıklaması

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin etkinlikte vatandaşlarla birlikte aşure dağıttı. Başkan Yetişkin, etkinliğin toplumun farklı kesimlerini bir araya getirdiğini vurgulayarak şunları söyledi: 'Aşure hayrımızı yaptık bugün. Malum hem örfümüz adetimiz hem de aşure birliği beraberliği simgeleyen bir yiyecek türü. Çünkü her şeyi koyabiliyorsunuz içine. Tam bir mozaik aslında. Ondan dolayı, milletimizi, vatandaşlarımızı tam bir şekilde temsil ediyor. Vatandaşa yapılacak her türlü hizmette buradayız.'

Etkinlik, Muharrem ayının toplumsal dayanışma ve paylaşım geleneğini yaşatmayı amaçlarken, belediyenin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında düzenlendi.

EFELER BELEDİYESİ TARAFINDAN MUHARREM AYI DOLAYISIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3 BİN KİŞİLİK AŞURE HAYRINA...

EFELER BELEDİYESİ TARAFINDAN MUHARREM AYI DOLAYISIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3 BİN KİŞİLİK AŞURE HAYRINA VATANDAŞLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU, AŞURE ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU.

EFELER BELEDİYESİ TARAFINDAN MUHARREM AYI DOLAYISIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN 3 BİN KİŞİLİK AŞURE HAYRINA...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.