Edirne'nin Lezzet Sırrı: Karaağaç Acı Biberi
Edirne'nin meşhur tava ciğerinin garnitürü olarak bilinen tescilli Karaağaç acı biberi'nde hasat mesaisi başladı. Karaağaç Mahallesi’ndeki yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberler, sabah erkenden toplanmak üzere tarlalara çıkıldı. Bu yıl 150 ton biber hasat edilmesi bekleniyor.
Hasadın Coşkusu
Biberler, Edirne'nin simgelerinden biri olan tava ciğerinin yanında servis edilmeden önce, ipte yaklaşık bir ay gölgede kurutuluyor. Biber toplayan işçiler, hasadın ilk gününde müzik eşliğinde keyifli anlar yaşadı. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da işçilerin hasat zamanına katılarak biber topladı.
Üretimin Önemi
Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin bereketli topraklarında biber hasadının başladığını belirterek, "Karaağaç acı biberi büyük bir emekle üretiliyor. Edirne için önemli olan tava ciğerinin en büyük eşlikçisi olan bu biberler hasat ediliyor. Üretime çok önem veriyoruz; çiftçimiz üretecek ki şehrimizde kalkınma gerçekleşsin" dedi.
Sıcak Hava Etkisi
Biber üreticisi Tunahan Ule ise aşırı sıcakların hasadı geciktirdiğini ifade etti. "Ata tohumdan acı biber yetiştiriyoruz. 40 dereceyi aşan sıcaklardan dolayı ürün strese girdi. Hasadımız 15 gün gecikti; ama yine de iyi bir rekolte bekliyoruz" dedi.
İşçilerden Binnaz Örs ise sıcak havanın çalışmayı zorlaştırdığını belirtti. "Erken saatlerde mesaiye başlıyoruz. Çalışarak ekmek paramızı kazanıyoruz ve ailemize katkı sağlıyoruz" diye konuştu.
Edirne'nin meşhur tava ciğerinin garnitürü olarak kullanılan tescilli Karaağaç acı biberinde hasat mesaisi başladı. Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberleri toplamak için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara girdi.
Edirne'nin meşhur tava ciğerinin garnitürü olarak kullanılan tescilli Karaağaç acı biberinde hasat mesaisi başladı. Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberleri toplamak için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara girdi.