DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,26 -0,12%
ALTIN
5.871,02 0,62%
BITCOIN
3.727.793,61 -1,66%

Edirne'deki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Edirne'nin Enez ilçesinde süren orman yangınında 15 yaralı ve 2 bin 700 tahliye edilen vatandaş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 12.08.2025 09:13
Güncelleme Tarihi: 12.08.2025 09:27

Edirne'deki Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Edirne'de Yangına Müdahale Sürüyor

Edirne'nin Enez ilçesinde, Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangın, belirlenemeyen bir sebepten ötürü Büyükevren köyündeki ormanlık alanda başladı ve rüzgarın etkisiyle Gülçavuş köyüne yayıldı.

Yangın ihbarı üzerine, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, İl Özel İdaresi, itfaiye ve hava araçları bölgeye sevk edildi. Havanın kararmasıyla birlikte karadan söndürme çalışmalarına geçildi ve sabah saatlerinde havadan müdahaleye yeniden başlandı.

Tahliye ve Yaralanmalar

Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde sahil kesimindeki yazlıklarda yaşayan vatandaşlar, yangın riski nedeniyle tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaş sayısının 2 bin 700 olduğu bildirildi. Yangın sonucunda 15 kişi yaralanırken, 4 yazlık ev de zarar gördü.

Vali Sezer'den Açıklama

Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf edildiğini ifade etti. Yangının rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldığını belirten Sezer, "Öncelikle yerleşim yerlerinin etkilenmemesi için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Birçok yerleşim yerinde tahliye çalışması yaptık," dedi.

Vali Sezer, Gülçavuş köyünde yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için alınan tedbirlerin sürdüğünü belirtti. Büyükevren köyünde yangın söndürme çalışmalarının yoğunlaştığını vurguladı ve, "Yangın kontrol altına alınmış değil. Yerleşim yerlerinin etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz," diye ekledi.

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan orman yangınına müdahale...

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Edirne Valisi Yunus Sezer (sol 2) bölgede incelemede bulundu.

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan orman yangınına müdahale...

Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren ve Gülçavuş köylerinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Edirne Valisi Yunus Sezer (sol 2) bölgede incelemede bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı