DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.861.323,14 -0,19%

Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı'nın Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyonu sürüyor. Tarihi yapı müze olarak hizmet verecek.

Yayın Tarihi: 01.05.2025 11:05
Güncelleme Tarihi: 01.05.2025 11:05

Edirne'deki Gazi Mihal Hamamı'nın Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Edirne'de 15. yüzyıldan kalma Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına hız verildi. Vali Yunus Sezer'in talimatıyla geçen yıl şubat ayında başlatılan ihya projeleri kapsamında, tarihi yapının çevre temizliği ve toprak altında kalan alanlarında kazı çalışmaları gerçekleştirildi.

Kazı çalışmalarının sona ermesinin ardından restorasyon ekipleri, yapının iç ve dış mekanlarında yeniden düzenleme ve onarım işlemlerine devam etmektedir. Erken Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan Gazi Mihal Hamamı, ilerleyen süreçte müze olarak işlevlendirilecektir.

Vali Yunus Sezer, hamamdaki restorasyon sürecini yerinde inceledi. Ziyareti sırasında Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç'tan ihya çalışmaları hakkında bilgi alan Sezer, tarihi ve kültürel yapıların yeniden hayat bulması için sürdürülen çalışmalara dikkat çekti. Gazi Mihal Hamamı'nın Edirne'ye önemli katkılarda bulunacağını belirten Vali Sezer, kent girişindeki yapının eski ihtişamına yeniden kavuşacağını ifade etti.

Hamam, Tunca Nehri kıyısında, Osmanlı'nın erken dönemlerinde akıncı ailesi Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa edilmiştir. Kesme taş ve tuğla malzemeden inşa edilen hamam, duvarlarında orijinal yapısını korumaktadır. Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile birlikte bir külliye oluşturan hamam, 1829’da Rusların Edirne'yi işgali sonrasında kapatılmıştır.

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon...

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon...

Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı