Edirne'de gerçekleştirilen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında, Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, topladıkları Edirne güllerinden Osmanlı reçetesine uygun gül reçeli hazırladı.
Öğrenciler, Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Edirne Sarayı'ndan Gül Reçeli Yapımı' etkinliğinde Edirneli şef Hasan Çetin ile birlikte çalışarak, gül reçelini hazırlama deneyimi yaşadı. Osmanlı dönemindeki yapılış usulüne uygun olarak yapılan gül reçeli, etkinliğe katılanlara ikram edildi.
Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, etkinlikteki konuşmasında, Türk Mutfağı Haftası'nı geleneksel bir lezzet ile tamamladıklarını belirtti. Soytürk, 'Edirne'de yetiştirilen güllerin hasat edilip reçel yapımına hazırlandığını' ifade ederek, 'Tarihte Edirne Sarayı'nda yetişen güllerden Osmanlı usulü reçel yapıyoruz. Amaç, geleneksel lezzetlerimizi ve unutulmuş reçetelerimizi gün yüzüne çıkarmak.' dedi.
Şef Hasan Çetin, gül reçelinin hazırlanışını şu şekilde anlattı: 'Gül yaprağı, limon suyu, şeker ve su kullanarak, koyu bir reçel elde ediyoruz. İlk önce, topladığımız güllerin beyaz kısımlarını ayırıyoruz. Ardından gülleri yoğuruyoruz, limon ve şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra 3 gün mayalanmaya bırakıyoruz. Son olarak, su ve şeker ile kaynattığımız karışımı 40 dakika pişirip kapatıyoruz.'
Etkinliğin sonunda, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu ile şef Hasan Çetin’e teşekkür belgesi takdim edildi.
"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, topladıkları Edirne güllerinden Osmanlı reçetesine uygun gül reçeli yaptı. Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki "Edirne Sarayı'ndan Gül Reçeli Yapımı" etkinliğinde Edirneli şef Hasan Çetin ile reçel hazırladı. Osmanlı dönemindeki yapılış usulüne uygun hazırlanan gül reçeli, katılımcılara ikram edildi.
"Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında şef adayı öğrenciler, topladıkları Edirne güllerinden Osmanlı reçetesine uygun gül reçeli yaptı. Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki "Edirne Sarayı'ndan Gül Reçeli Yapımı" etkinliğinde Edirneli şef Hasan Çetin ile reçel hazırladı. Osmanlı dönemindeki yapılış usulüne uygun hazırlanan gül reçeli, katılımcılara ikram edildi.