Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olan Edirne'de, buğday üreticilerinin hasat mesaisi başladı. Kent genelinde yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar buğday arazisi, başakların olgunlaşma durumuna göre biçerdöverlerle hasat ediliyor.
Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stratejik ürün olan buğdayda hasadın başlamış olduğunu belirtti. Hasat mesaisinin ay sonuna kadar süreceğini ifade eden Arabacı, “Erkenci çeşitlerde buğday hasadı başladı. Önümüzdeki günlerde hasat mesaisi yoğunlaşacak. Üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyorum. Verimler yerine göre değişmekle birlikte dekarda 250-400 kilogram arasında değişiyor.” dedi.
Arabacı, ekimden biçime kadar geçen sürecin zorlu olduğuna işaret ederek, üreticilerin emeğinin karşılığını alabileceği bir sezon temennisinde bulundu. Aynı zamanda tarla yangınlarına karşı uyarıda bulunarak, üreticiler ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti.
Hasada katılan üreticilerden Rafet Kızılkan, kış aylarında yaşanan kuraklığın, bahar dönemindeki yağışlarla ortadan kalktığını vurguladı. Kızılkan, “Hasada başladık. Kış aylarında biraz endişeliydik ama son yağışlar buğdaya iyi geldi. Kazasız belasız bu sezonu bitirmeyi umut ediyoruz.” şeklinde konuştu. Genel olarak dekarda 350-400 kilogram verim aldıklarını belirtti.
Diğer bir üretici Rahmi Özdemir ise hasadın bereketli ve umut verici başladığını dile getirdi.
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Edirne'de, üreticilerin buğday hasat mesaisi başladı. Kent genelinde yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar buğday arazisi, başakların olgunlaşma durumuna göre biçerdöverlerle hasat ediliyor.
Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Edirne'de, üreticilerin buğday hasat mesaisi başladı. Kent genelinde yaklaşık 1 milyon 400 bin dekar buğday arazisi, başakların olgunlaşma durumuna göre biçerdöverlerle hasat ediliyor.