Edirne'de 8 ayda 5 ton 296 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Vali Yunus Sezer'in açıklaması
Edirne'de yılın ilk 8 ayında, sınır kapıları ve kent genelinde düzenlenen operasyonlarda 5 ton 296 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında ayrıca çok sayıda gümrük kaçağı eşya da yakalandı.
Vali Yunus Sezer, Valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucu kaçakçılığı ve kaçak eşya ticaretinin önlenmesine yönelik önemli çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi. Özellikle sınır kapılarında sıkı tedbirler alındığını belirten Sezer, "Alınan ilave tedbirlerle geride bıraktığımız yıllarla kıyaslanamayacak başarılar elde ettik. Ciddi yakalamalar yapmış durumdayız. Şu ana kadar piyasa değeri 7 milyarı geçen uyuşturucu ve kaçak eşya yakalamış durumdayız." dedi.
Sezer, güvenlik güçlerinin uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmadığını vurguladı. Yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların dağılımı şu şekilde belirtildi:
2 ton 872 kilogram esrar, 2 ton 173 kilogram skunk, 168 kilogram kokain, 83 kilogram metamfetamin, 55 bin 493 sentetik ecza ve 81 bin 48 uyuşturucu hap.
Vali Sezer, bu rakamların "gerçekten çok önemli ve büyük" olduğunu belirterek, ülkeye uyuşturucu ve diğer zararlı maddelerin girişini önlemeye yönelik tedbirlerin devam ettiğini söyledi.
Operasyonlarda ayrıca çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara, alkollü içki, oto yedek parça, tarihi eser ve cep telefonu ele geçirildi.