Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Edin Dzeko, Fenerbahçe'den uçuk bir rakamla ayrılıyor

Bu sezon gösterdiği performansla Süper Lig'e damgasını vuran Edin Dzeko, Fenerbahçe kadrosundan ayrılmaya hazırlanıyor. Transferin favorisi olarak kabul edilen Bosnalı forvet, flaş bir kulübün ilgisini çekti. Usta yıldızın astronomik bir meblağ karşılığında yeni bir takımla sözleşme imzalayacağı açıklandı. İşte bu devasa sayı ve gelişmenin detayları..

Yayın Tarihi: 02.03.2024 14:53
Güncelleme Tarihi: 02.03.2024 14:53

Edin Dzeko, Fenerbahçe'den uçuk bir rakamla ayrılıyor

Fenerbahçe'nin Bosnalı forveti Edin Dzeko'nun sezonun sonunda takımdan ayrılacağı iddia edildi. Bu sezonki performansı ile göz dolduran tecrübeli hücum oyuncusu, hamlenin favorisi olarak değerlendiriliyor. Tüm müsabakalarda 32 maçta forma giyme şansı bulan Edin Dzeko, sezonu 22 gol ve 7 asistle domine etti.

Taraftarların favorisi olan Dzeko, teknik hoca İsmail Kartal'ın en önemli oyuncularından biri. Takımın en skorer isimlerinden Edin Dzeko, sezonun bitmesinin ardından büyük bir teklif aldı.

AL HİLAL YÖNETİMİ TALİP OLDU!

Edin Dzeko, Fenerbahçe'den uçuk bir rakamla ayrılıyor

Suudi ligi ekiplerinden Al Hilal, Fenerbahceli yıldızın ismini mercek altına aldı. Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, Edin Dzeko'yu takım dahil edebilmek için şimdiden adımlar attı. Suudi ekibi, Bosnalı forvete ulusal bayrağını ödünç verme konusunda oldukça ciddi ve transfer için büyük bir bütçe ayırdı.

Dzeko'ya astronomik teklif!

Suudi medyası, Al Hilal'e transfer olduğu söylenen Edin Dzeko hakkında şok bir açıklama yaptı. "Sky AlsAdia" adında bir haber sitesi. Al Hilal'in Bosnalı oyuncuyla görüştüğünü ve kendisine yıllık 11 milyon euro maaş teklif ettiğini yazdı.

37 yaşındaki forvet, sarı-lacivertlilerden yıllık 4,2 milyon euro maaş alıyor ki bu, sarı-lacivertlilerden Suudi milli takımı için aldığı yıllık maaşın neredeyse üç katı. Bu sezon gösterdiği üstün performansla adından sürekli söz ettiren Edin Dzeko'nun Fenerbahce'yle olan sözleşmesi 2025'te sona eriyor.

Bosna Hersek milli takımının efsane isimlerinden biri olan Dzeko, ülkesi için çıktığı 133 maçta 65 gol kaydetti. Yıldız forvet, parlak kariyeri boyunca Wolfsburg, Manchester City, Roma ve Inter Milan gibi takımlarda forma giydi.