Memişoğlu'nun açıklaması:
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gebe okulları ve ebe desteklerinin önemine vurgu yaptı. Paylaşımında, 'Gebe Okulu ziyaretimizden geriye bu samimi ve güzel anlar kaldı. Anne-baba olmak gerçekten tarif edilemez bir heyecan.' ifadelerine yer verdi.
Gebe okulları ve kapsamı:
Bakan Memişoğlu'na göre program ülke genelinde yürütülüyor; 81 ilimizde faaliyet gösteriliyor ve 62 bin ebe bu sürece katkı sağlıyor. Son bir yılda bin 774 Gebe Okulumuzda toplam 1 milyon anne adayı ile temas kurularak rehberlik edildi.
'Her Gebeye Ebe' uygulaması ve ev ziyaretleri:
'Her Gebeye Ebe' uygulamasıyla ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarına birebir ebe desteği veriliyor. Çalışmalar, 3 bin 400 koordinatör ebe ile organize edilirken 40 bini aşkın ev ziyareti gerçekleştirildi. Memişoğlu, ebeler başta olmak üzere emeği geçen hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, 'Anne ve bebeklerimizin sağlığı için ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz' dedi.
Bakan Memişoğlu: "Son bir yılda 1 milyon anne adayımızın yanında olduk"