Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,36 -0,02%
EURO
34,89 0,24%
ALTIN
2.374,19 -0,45%

e-Devlet'ten kontrol edin! SGK son dakika maaş ödemelerini değiştirdi!

Sgk girişi olanlar acil olarak E – devlet’ten maaşlarını kontrol etsin. Emekli maaşlarında değişime gidildi. Son dakika haberi olarak ortalığı karıştıracak maaşlar açıklandı.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 16:49

e-Devlet'ten kontrol edin! SGK son dakika maaş ödemelerini değiştirdi!

Yapılan son dakika açıklaması ile emekli maaşlarında değişime gidildiği açıklandı. Emekli maaş hesaplarında son dakika değişiklik yapıldığı aktarılırken, E - devlet üzerinden emekli vatandaşlar maaşlarını görüntüleyebilecek. En düşük emekli maaş hesaplamalarında yapılan değişikliklerle beraber SGK girişi olan vatandaşlar E - devlet üzerinden anında giriş sağlayarak güncel maaş hesaplamalarını görüntüleyebilecek.

Emekli maaş hesaplamalarını nasıl yapılıyor?

Emekli maaş hesaplamaları otomatik e - devlet üzerindeki robot tarafından yapılıyor. Sigorta girişi olan tüm vatandaşlar, e - devlet üzerinden “4A emekli aylık bilgisi hesaplama” “4B Bağ - kur emekli aylığı hesaplama” seçeneklerini E - devlet üzerinden erişim sağlayarak anında maaş hesaplamalarında yapabiliyorlar.

e-Devlet'ten kontrol edin! SGK son dakika maaş ödemelerini değiştirdi!

SGK girişi olanlar E - devletini acilen kontrol etsin

SGK girişi olan vatandaşlar bugün emekli olursam kaç TL aylık alırım sorusunu sıklıkla aratmaya devam ederken, bir son dakika haberi duyuruldu. E - devlet üzerinden sigorta girişi görünen vatandaşların emeklilik maaş hesaplamalarında değişime gidildiği açıklandı. Yapılan değişiklikle birlikte 10.000 TL maaş alan vatandaşlar 6 Bin, 7 Bin, 8 Bin TL emekli maaşı alınabilir olarak hesaplanıyor. Ancak bu noktada önemli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamayla 10.000 TL maaş tamamlama durumu. Vatandaşların alacak oldukları 10.000 TL maaş kök maaş şeklinde değil verilen yeni bir kararla uzatılıyor. Bu sebeple de maaşlarda değişiklik söz konusu oluyor.