Düzensiz göçte Edirne büyük ölçüde rota olmaktan çıktı

Vali Yunus Sezer, "Daha Güçlü Sınırlar" projesiyle Edirne'de düzensiz göçle mücadelede teknolojik altyapının güçlendirildiğini ve önemli yol alındığını söyledi.

Yayın Tarihi: 06.07.2026 23:55
Güncelleme Tarihi: 06.07.2026 23:58

Düzensiz göçte Edirne büyük ölçüde rota olmaktan çıktı

Düzensiz göçte Edirne büyük ölçüde rota olmaktan çıktı

Vali Sezer: "Daha Güçlü Sınırlar" projesiyle güvenlik altyapısı güçlendiriliyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, Bulgaristan ile yürütülen IPA programı kapsamında Edirne Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen "Daha Güçlü Sınırlar" projesi çerçevesinde emniyet, jandarma ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü için temin edilen araç ve teknolojik ekipmanların teslim töreninde konuştu.

Sezer, kentin Avrupa'ya açılan sınır kapıları nedeniyle stratejik bir konumda olduğunu vurgulayarak, "Biz bir sınır şehrriyiz. Avrupa’ya açılan dört sınır kapımız bulunuyor" ifadesini kullandı ve geçmişte yaşanan düzensiz göç hareketliliğine dikkat çekti.

Vali Sezer, alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: "Alınan tedbirlerle birlikte Edirne, düzensiz göç güzergâhı olmaktan büyük ölçüde çıktı. Daha önce sınır hattındaki ulaşım yollarını yeniledik, asansörlü gözetleme kulelerini hizmete aldık. Şimdi ise 'Daha Güçlü Sınırlar' projesi kapsamında emniyetimizin, jandarmamızın ve göç idaremizin teknolojik altyapısını güçlendiriyoruz."

Projeyle sağlanan ekipmanlar arasında optik okuyucular, kamera sistemleri ve sahte kimlik tespitinde kullanılan cihazlar başta olmak üzere çeşitli teknolojik donanımlar bulunuyor. Sezer, bu donanımların hem vatandaşlara sunulan hizmetlerin daha hızlı ve güvenli yürütülmesini sağlayacağını hem de göçmen kaçakçılığı gibi yasa dışı faaliyetlerle mücadelede güvenlik güçlerine katkı sunacağını belirtti.

Projeye ilişkin mali boyuta da değinen Sezer, bunun yaklaşık 1 milyon 730 bin avroluk bir yatırım olduğunu söyledi. Sağlanan ekipmanlar arasında kamera sistemleri, optik okuyucular, plaka tanıma sistemleri, tabletler, arazi araçları, minibüsler, monitörler, bilgisayarlar, fotoğraf kabini, fotokopi makinesi ve projeksiyon cihazları gibi unsurların yer aldığını kaydetti.

Sezer, ayrıca sabit ve hareketli kamera sistemleri ile oluşturulacak görüntüleme merkezlerinin sınır güvenliğinin daha etkin sağlanmasına katkı vereceğini ifade etti ve envantere kazandırılan araç-gereçlerin, güvenlik birimlerinin eksik gördüğü noktalarda önemli destek sağlayacağını söyledi.

Törenle teslim edilen ekipmanlar ve güçlendirilen teknolojik altyapının, Edirne'nin düzensiz göçle mücadeledeki konumunu güçlendirmesi ve sınır güvenliğinin sürekliliği açısından önem taşıdığı vurgulandı.

KULLANIMINA SUNULAN ARAÇ VE TEKNOLOJİK EKİPMANLAR, DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

KULLANIMINA SUNULAN ARAÇ VE TEKNOLOJİK EKİPMANLAR, DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

KULLANIMINA SUNULAN ARAÇ VE TEKNOLOJİK EKİPMANLAR, DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.