Düzce Üniversitesi'nde 2025-2026 mezuniyet törenlerinde kepler gökyüzüne atıldı
Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen 2025-2026 akademik yılı mezuniyet törenlerinin dördüncü gününde, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi, Turizm Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri diplomalarını alarak mezuniyet coşkusu yaşadı. Törenler Düzce Üniversitesi Stadyumu’nda kortej yürüyüşüyle başladı.
Rektörün konuşması
Kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, törende üniversitenin gurur verici bir anına tanıklık ettiklerini belirtti. Sözbir, "2025-2026 Akademik Yılı’nı başarıyla tamamlayan sevgili mezunlarımızı donanımlı ve yetkin bireyler olarak mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz. Ne kadar sevinseniz azdır. Bizleri gururlandırdınız. Her birinizin başarısı, Üniversitemizin ve ülkemizin geleceğine yapılan en güzel yatırımdır" ifadelerini kullandı.
Rektör Sözbir ayrıca akademisyenleri, "geleceğin Türkiye’sini inşa edecek bu nesli yetiştiren kahramanlar" olarak nitelendirip özveri ve emekleri için teşekkür etti.
Akreditasyon ve istihdam verileri
Düzce Üniversitesi’nin kalite çalışmalarına değinen Sözbir, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edilen üniversitenin kalite ve akreditasyonda öncü kurumlardan biri haline geldiğini vurguladı. Üniversitenin 11 programının akredite edildiğine dikkat çekti.
2025 Mezun Anketi sonuçlarına göre mezunların istihdamına ilişkin verileri paylaşan Rektör, ankete göre mezunların %63,36'sının istihdam edildiğini; bunun yanı sıra mezunların %85,04'ünün kendi alanıyla ilişkili bir işte çalıştığını bildirdi. Üniversitenin yurt içi ilk 6 ayda istihdama katılma oranında 14., lisans mezunlarının aynı göstergede ise 16. sırada yer aldığını aktardı. Sözbir, bu verilerin Düzce Üniversitesi’nin eğitim-öğretim kalitesini istihdam verileriyle desteklediğini belirtti.
Rektör ayrıca kurumun araştırma ve alan başarılarına da değinerek, EngiRank 2025’te Kimya mühendisliği alanında Türkiye 2.si ve Times Higher Education sıralamasında mühendislik araştırma kalitesinde Türkiye 1.si olma gibi başarıların mezunlar için gurur kaynağı olduğunu söyledi.
Tören akışı ve kep atma
Açılış konuşmalarının ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere Başarı Belgeleri; mezun olan öğrencilere ise Mezuniyet Belgeleri, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Koç ile akademik birim yöneticileri tarafından takdim edildi.
Mezuniyet belgelerinin takdiminin ardından törenin en coşkulu anı olan kep atma bölümüne geçildi. Öğrenciler, hayallerini, hedeflerini ve geleceklerini temsilen keplerini gökyüzüne fırlatarak aileleriyle bu gurur dolu anı paylaştı ve meslek hayatına ilk adımı attı.
Öne çıkan veriler: 11 akredite program; mezun istihdam oranı %63,36; mezunların %85,04'ü kendi alanında çalışıyor; yurt içi ilk 6 ay istihdama katılmada 14. ve 16. sıralar; EngiRank ve THE’de belirtilen alanlardaki başarılar.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 2025-2026 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENLERİNİN DÖRDÜNCÜ GÜNÜNDE, AKÇAKOCA BEY SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ, TURİZM FAKÜLTESİ, İŞLETME FAKÜLTESİ VE FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLARAK BÜYÜK GURUR YAŞADI.