Düzce Belediye Meclisi Ekim oturumunda 17 maddeyi sonuçlandırdı
Düzce Belediye Meclisi, 2026 yılı Ekim ayı ikinci oturumunda Meclis Başkan Vekili Av. Ali Dilber yönetiminde toplanarak gündemdeki 17 maddeyi görüşüp karara bağladı. Toplantı, önceki birleşime ait tutanak özetinin oylandığı açılış işlemleriyle başladı ve ardından komisyonlara havale edilen maddelerin görüşülmesine geçildi.
Mali ve teknik destek kararları:
Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen konular arasında, Türkiye Çevre Ajansı ile Düzce Belediyesi arasında yapılacak iş birliği için mali ve teknik destek yetkisi talebi yer aldı. Ayrıca, Düzce ili Katı Atık Birliği Düzenleme Tesisi Lot-2 Kesin projesi işi için kredi talebi görüşüldü ve bu maddeler meclisten oy birliği ile geçti.
Toplantıda ayrıca, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2026 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan Düzce Lojistik Merkezi ve Tır Parkı projesi için belediyeye sağlanan 650 bin TL tutarındaki hibenin bütçeye gelir kaydedilmesi ve proje faaliyetlerinde kullanılmak üzere ilgili tertibe eklenmesi teklifi de üyelerin tamamının onayıyla kabul edildi.
İmar ve yerel düzenlemeler görüşmeleri:
İmar Komisyonu'na havale edilen konular arasında yapı nizamı, imar plan değişiklikleri, yol boyu ticaret düzenlemeleri ve gelen itirazlar bulunuyordu. Meclis üyeleri bu talepleri tek tek ele alarak ilgili kararları aldı ve çeşitli plan değişiklikleri ile itirazların akıbetine ilişkin kararlaştırmaları tamamladı.
Toplantı, komisyondan gelen maddelerin karara bağlanmasının ardından, bir sonraki birleşimin 2 Kasım Pazartesi günü saat 18.00'de yapılmasına karar verilmesiyle sona erdi.
DÜZCE BELEDİYE MECLİSİ EKİM AYI İKİNCİ OTURUMUNDA 17 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI.