Düzce'de trafikte tehlike: sosyal medya paylaşımları jandarmayı harekete geçirdi
Düzce İl Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, kentte sosyal medyada yayılan tehlikeli sürüş görüntüleri üzerine iki ayrı olayı soruşturdu. Yapılan çalışmalar sonucu, trafik kurallarını ihlal ederek tehlike oluşturan sürücüler tespit edilip gerekli yasal işlemler başlatıldı.
akçakoca yolunda yüksek hız tespiti:
Düzce-Akçakoca karayolunda kayıt altına alınan bir paylaşımda, sürücünün aracını saatte 207 kilometre hıza çıkardığı görüldü. Görüntüleri 'Düzce Akçakoca arası kaç km' notuyla paylaşan kişi, Jandarma Trafik ekiplerinin sosyal medya takibiyle tespit edildi. Ekipler tarafından yakalanan sürücünün ehliyetine el konulurken, kullandığı araç da trafikten men edildi. Olayla ilgili olarak sürücü hakkında adli tahkikat başlatıldı.
köy yolunda tek teker şovu yapan ehliyetsiz sürücü:
İkinci olayda ise köy yollarında motosikletinin ön tekerleğini kaldırarak ilerleyen sürücünün yaptığı paylaşım incelendi. Jandarma ekipleri kısa sürede sürücünün kimliğini belirledi; yapılan kontrollerde kişinin ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye gerekli cezai işlem uygulandı ve motosiklet trafikten men edildi.
sosyal medya takibinin sonuçları ve trafik güvenliği:
Her iki vakada da jandarma ekiplerinin sosyal medya üzerinden yürüttüğü inceleme, tehlikeli sürüşlerin tespit edilip müdahale edilmesine olanak sağladı. Uygulanan yaptırımların amaçlarından biri, benzer paylaşımların yol açabileceği riskleri azaltmak ve kamu güvenliğini korumaktır. Yetkililer, trafikte kurallara uyulmasının can ve mal güvenliği için hayati önemde olduğunu bir kez daha vurguladı.
DÜZCE’DE TRAFİK KURALLARINI HİÇE SAYARAK YAPTIKLARI TEHLİKELİ HAREKETLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞAN İKİ SÜRÜCÜ, JANDARMA TRAFİK EKİPLERİNİN TAKİBİNE TAKILDI. AKÇAKOCA YOLUNDA SAATTE 207 KİLOMETRE HIZA ÇIKAN SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULURKEN, KÖY YOLUNDA MOTOSİKLETİNİN ÖN TEKERLEĞİNİ KALDIRARAK İLERLEYEN EHLİYETSİZ SÜRÜCÜYE DE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI. HER İKİ ARAÇ DA TRAFİKTEN MEN EDİLDİ.