Düzce'de sabah kar sürprizi kent beyaz örtüyle kaplandı
Düzce (İHA) – Düzce'de sabah erken saatlerde etkili olmaya başlayan kar yağışı, kenti beyaz örtüyle kaplamaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Düzce ve çevresinde yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.
Etkiler ve yerel ölçümler
Kar yağışı, Düzce şehir merkezinde sabah saatlerinde etkili olurken araçların üzeri ve zeminlerde ince bir tabaka oluşturdu. Kent merkezinde ölçülen kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yüksekte kalan Bahçeşehir bölgesinde 20 santimetre olarak kaydedildi.
Günlük yaşam ve okullar
Okula gitmeye hazırlanan çocuklar kar sürpriziyle karşılaşarak sevinç yaşadı; araçların üzerindeki karı temizleyen minikler kısa bir eğlencenin ardından okullarına gitti. Çocuklar, "Kar bize sürpriz oldu. Ama biraz az yağmış. Keşke daha çok yağsa" dedi.
Meteoroloji'nin uyarısı kapsamında bölge halkının ve sürücülerin dikkatli olması, konuşulan kar yoğunluğuna göre günlük planlarını gözden geçirmesi önem taşıyor.
DÜZCE’DE SABAH ERKEN SAATLERDE ETKİLİ OLMAYA BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI, KENTİ HAFİF ÖRTÜYLE KAPLADI. KARIN YAĞMASINA EN ÇOK OKULA GİTMEYE HAZIRLANAN VE KAR SÜRPRİZİ İLE KARŞILAŞAN ÇOCUKLAR MUTLU OLDU.