Düzce'de imam hatipli öğrenciler sosyal medyadaki namaz akımına cevap verdi
Gölyaka 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden tepki
Düzce (İHA) – Bazı sosyal medya platformlarında lise çağındaki öğrencilerin namazla alay eden akım videoları paylaşmasına, Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ndeki Gölyaka 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri video çekerek yanıt verdi.
Ülke genelinde son günlerde akım adı altında bazı lise öğrencilerinin, sınıflarında namaz kılıyor gibi yaparak paylaştıkları videolar kamuoyunda tepki çekti. Bu akımlara karşılık olarak Gölyaka'daki imam hatipli öğrenciler bir araya gelerek görüşlerini dile getiren bir video hazırladı.
Öğrenciler videoda şunları söyledi:
"Bir akım gelir bir akım geçer. Ama inancımız ve değerlerimiz kalır. Kıyamet günü kulun ilk önce hesaba çekileceği şeydir namaz. Cennetin anahtarıdır, amellerin en faziletlisidir. Kendisine taş atanlara ve eziyet edenlere bile beddua etmeyen kainatın efendisi Peygamber efendimiz, Hendek savaşı sırasında kendisini ve ashabını güneş batana kadar ok yağmuruna tutarak, namazın kılınmasını engelleyenlere karşı, beddua etmekten çekinmedi. Geçici akımlar için, kalıcı değerlerimizi feda etmeyelim. Rabbim bir anlık cahilliğinden dolayı akıma kapılan kardeşlerimizin, ettikleri tövbeleri, tövbeleri kabul olunanların zühresine ilhak eylesin"
Öğrencilerin mesajı, "Geçici akımlar için, kalıcı değerlerimizi feda etmeyelim" vurgusuyla özetlendi.
Bu olay, sosyal medya kültürünün gençler üzerindeki etkisini ve eğitim kurumlarının değerler eğitiminde oynadığı rolü yeniden gündeme taşıdı. Öğrencilerin hazırladığı video, tartışmaları provoke eden içeriğe karşı serinkanlı bir tepki olarak değerlendirildi ve kurum kimliğinin korunmasına yönelik bir duruş sergiledi.
Gelişme, sosyal medya akımlarının hızla yayıldığı dönemde gençler arasında farkındalık ve sorumluluk tartışmalarını canlı tutmaya devam ediyor.
BAZI SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA LİSE ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERİN, NAMAZ İLE ALAY EDEN AKIM VİDEOLARI ÇEKMESİNE DÜZCE'DE İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİ, YİNE VİDEO ÇEKEREK CEVAP VERDİ.