Düzce'de ilk kez etkinliklerle basın bayramı kutlandı

Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz'un 118. yılında düzenlediği ilk etkinlikle basın bayramını vali ve belediye başkanının katılımıyla kutladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2026 10:33
Güncelleme Tarihi: 25.07.2026 10:33

Düzce'de ilk kez etkinliklerle basın bayramı kutlandı

24 Temmuz kutlamaları cemiyet merkezinde gerçekleşti

Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılışının 118. yılı anısına düzenlediği programla basın bayramını ilk kez kapsamlı etkinliklerle kutladı. Gün boyunca Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve cemiyet merkezindeki bir araya gelişle sürdürülen program, kent yöneticileri, cemiyet yönetimi ve bölgedeki basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

etkinliğe katılanlar ve açılış töreni:

Program sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Ardından 23 Nisan Parkı'ndaki Düzce Çalışan Gazeteciler Cemiyeti merkezinde devam eden etkinlikte Düzce Valisi Mehmet Makas, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, cemiyet yönetimi ve çok sayıda gazeteci hazır bulundu. Cemiyet Başkanı Mustafa Armutcu ve yönetim kurulu üyeleri, katılımcıları samimi bir ortamda karşıladı ve günün anlamına dair konuşmalar yapıldı.

mesleki sorunlar, beklentiler ve yöneticilerin yanıtları:

Toplantıda gazeteciler mesleki alanlara ilişkin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Bu talepler üzerine konuşan Vali Mehmet Makas ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, basının kent yönetimi ve tanıtımı açısından taşıdığı önemi vurguladı ve çözüm süreçlerinde destek vereceklerini belirtti. Makas, basının kamu yönetimi için kıymetli bir paydaş olduğunu ifade ederek yapıcı eleştirilere açık olduklarını söyledi. Özlü ise Düzce’nin doğal ve tarihi zenginliklerinin geniş kitlelere ulaştırılmasında basının rolüne dikkat çekti.

Cemiyet Başkanı Mustafa Armutcu, 24 Temmuz’un basın camiası için taşıdığı anlamı hatırlatarak, gazetecilerin hem doğru bilgilendirme hem de kent yararına çalışma sorumluluğunu vurguladı. Armutcu, katılımcılardan ve kamu kurumlarından alınan desteklerin önemine değinerek teşekkür etti.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuşmasında Düzce’nin toprağı, doğası, yaylası, şelalesi, denizi ve tarihiyle zengin bir bölge olduğunu anımsattı ve kentin marka değerinin artırılması için kamu, özel sektör ve basın iş birliğinin gerekliliğini ifade etti. Özlü, şehrin tanıtımı ve imajının yükseltilmesi için gazetecilerin katkısına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Vali Mehmet Makas da göreve başladığı günden bu yana basın mensuplarının zaman zaman "gören göz ve duyan kulak" olduğunu vurguladı. Makas, yönetime dair yapılan eleştirilerin öncelikle yetkililere iletilmesini ve düzeltme niyeti varsa bunun haberleştirilmesinin iletişim açısından değerliliğini dile getirdi. Makas, basının kentin birlik ve beraberliğine katkı sunduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılar, Vali Mehmet Makas, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve basın mensuplarıyla birlikte basın bayramı pastasını kesti. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu ilk kutlama, Düzce'de basının kent yaşamındaki rolüne ilişkin farkındalığı artırmayı ve gelecekte benzer etkinliklerle yerel medya ile kurumlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlıyor.

DÜZCE ÇALIŞAN GAZETECİLER CEMİYETİ, 24 TEMMUZ 1908'DE TÜRK BASININDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 118....

DÜZCE ÇALIŞAN GAZETECİLER CEMİYETİ, 24 TEMMUZ 1908'DE TÜRK BASININDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ 118. YIL DÖNÜMÜ DOLAYISIYLA GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI'NI CEMİYET MERKEZİNDE DÜZENLEDİĞİ PROGRAMLA KUTLADI. ETKİNLİĞE DÜZCE VALİSİ MEHMET MAKAS, DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ, CEMİYET YÖNETİMİ VE GAZETECİLER KATILDI.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.