DOLAR
42,56 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.761,63 0%
BITCOIN
3.909.106,5 0%

Düzce’de Down sendromlu Fırat Öztürk’ün Dünya Engelliler Günü’ndeki cami vaazı ilgi çekti

Yığılca'da Down sendromlu Fırat Öztürk, Dünya Engelliler Günü'nde Merkez Camisi'nde verdiği vaazla sosyal medyada ilgi gördü; görüntüler ailesi tarafından paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 08.12.2025 09:31
Güncelleme Tarihi: 08.12.2025 09:31

Düzce’de Down sendromlu Fırat Öztürk’ün Dünya Engelliler Günü’ndeki cami vaazı ilgi çekti

Düzce’de Down sendromlu Fırat Öztürk’ün camideki vaazı dikkat çekti

Yığılca Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesi konuştu

Down sendromlu Fırat Öztürk, Düzce’nin Yığılca ilçesindeki Merkez Camisinde, Dünya Engelliler Günü kapsamında kürsüye çıkarak cemaatle konuştu. Cuma namazı öncesinde yaptığı vaazın görüntüleri ailesi tarafından sosyal medyada paylaşıldı ve kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Öztürk’ün duyguları ve cemaatle iletişimi

Videoların ardından duygularını paylaşan Öztürk, cemaate içinden geldiği gibi seslendiğini belirtti ve mutluluğunu dile getirdi. Öztürk, sözleriyle şunları ifade etti: "Buraya geldik, namazımızı kıldık, duamızı ettik Elhamdülillah".

Paylaşılan görüntülerin ardından gelen ilgiye ilişkin de şunları söyledi: "Video sosyal medyaya yüklendikten sonra herkes gördü. İnsanlar beni seviyor, beni mutlu etmek için uğraşıyorlar". Ailesinin paylaşımları, videonun geniş kitlelere ulaşmasında etkili oldu.

Toplumsal yansımalar

Öztürk’ün camideki konuşması, hem yerel toplumda hem de sosyal medyada olumlu karşılandı. Bu tür paylaşımlar, engellilik konusunda farkındalık yaratma ve toplumsal kabulun güçlenmesine katkı sağlıyor. Öztürk’ün deneyimi, aile desteği ve cemaatin yaklaşımı, yerel dayanışmanın somut bir örneğini oluşturdu.

DÜZCE'NİN YIĞILCA İLÇESİNDE YAŞAYAN DOWN SENDROMLU FIRAT ÖZTÜRK'ÜN, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...

DÜZCE'NİN YIĞILCA İLÇESİNDE YAŞAYAN DOWN SENDROMLU FIRAT ÖZTÜRK'ÜN, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KAPSAMINDA CAMİDE VERDİĞİ VAAZIN GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA İLGİ GÖRDÜ.

DÜZCE'NİN YIĞILCA İLÇESİNDE YAŞAYAN DOWN SENDROMLU FIRAT ÖZTÜRK'ÜN, DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.