Düzce Bilim Merkezi Kütüphanesi'nde sona doğru
Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bilim Merkezi Kütüphanesi projede son aşamaya yaklaşıldı. Toplam 500 metrekarelik alan içinde yer alacak kütüphane, kısa süre içinde vatandaşların kullanımına açılmak üzere hazırlanıyor.
Proje ve kapasite
Kütüphane, Düzce Bilim Merkezi ve Çocuk Üniversitesi ile aynı binada hizmet verecek. Projede belirtilen 470 metrekare kapalı alan ile aynı anda 100 kişinin ders çalışabileceği bir kapasite planlandı. Mekânda bilgisayar alanı, kafe bölümü, toplantı odası, okuma salonu ve resepsiyon alanı gibi işlevsel birimler yer alacak.
Çalışma aşaması
Yetkililer, duvar ve zemin döşemelerinin tamamlandığını; iç tefrişat ve donanım montajı çalışmalarının ise sürdüğünü bildiriyor. Uygulanan iç mimari düzenlemeler, kütüphane kullanımını ve öğrenci odaklı etkinlikleri destekleyecek biçimde planlandı.
İnceleme ve hizmete sunma hedefi
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kütüphanedeki son durumu yerinde inceleyerek yürütülen çalışmaları takip etti. Özlü, iç mimari projeyi uygulayan Nurullah Yıldız'dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı ve projenin kısa süre içinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmasını istedi.
DÜZCE BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN BİLİM MERKEZİ KÜTÜPHANESİ’NDE SONA YAKLAŞILDI. 500 METREKARELİK ALANI VE 100 KİŞİLİK KAPASİTESİYLE HİZMET VERECEK KÜTÜPHANE, KISA SÜRE İÇİNDE VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇILACAK.