Düşük tecil faizi avantajı için son şans: 31 ağustos 2026

Recep Serdar, düşük tecil faiziyle borç taksitlendirme için son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2026 olduğunu ve başvuruların internetten yapılabileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 31.08.2026 12:55
Güncelleme Tarihi: 31.08.2026 12:55

Düşük tecil faizi avantajı için son şans: 31 ağustos 2026

Zonguldak Defterdarı'ndan son başvuru hatırlatması

Zonguldak Defterdarı Recep Serdar, düşük oranlı tecil faiziyle borç taksitlendirme imkanından yararlanmak isteyen mükelleflere son başvuru tarihini bildirdi. Serdar, bu imkan için son günün 31 Ağustos 2026 olduğunu vurguladı.

Taksitlendirme şartları:

Serdar, uygulama kapsamında borçlu mükelleflerin 10 milyon TL altındaki amme alacakları için teminat aranmadığını açıkladı. Ayrıca yıllık tecil faizi oranının önceki %39 yerine %29 olarak uygulanacağını belirtti.

Ödeme yükümlülükleri ve araç muayenesi:

Taksitlendirilen borçlarda en az %10 oranında ödeme yapılması şartıyla, söz konusu borçlara borç durumunu gösteren belgelerde yer verilmeyeceği ifade edildi. Serdar, motorlu taşıtlara ilişkin taksitlendirilmiş borçların da taksitlendirme şartları ihlal edilmediği sürece araç muayenesinde borç olarak dikkate alınmayacağını söyledi.

Mükelleflere başvuru süresini kaçırmamaları çağrısında bulunan Serdar, vatandaşların borç sorgulama ve başvuru işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresi gib.gov.tr ile Dijital Vergi Dairesi üzerinden gerçekleştirebileceklerini hatırlattı. Düşük oranlı tecil faizi ve taksitlendirme imkanından yararlanmak isteyen mükelleflerin başvurularını 31 Ağustos 2026 tarihinden önce tamamlamaları gerektiği yeniden belirtildi.

DEFTERDAR RECEP SERDAR’DAN MÜKELLEFLERE SON GÜN UYARISI

DEFTERDAR RECEP SERDAR’DAN MÜKELLEFLERE SON GÜN UYARISI

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.