Dünya Superbike Şampiyonası, 2025 sezonunu Avustralya'nın Phillip Island Pisti'nde açıyor. Milli motosikletçiler Toprak Razgatlıoğlu ve Bahattin Sofuoğlu'nun mücadele edeceği şampiyonanın ilk etabı, yarın TSİ 05.00'te superpole ile başlayacak ve hafta sonunun ilk yarışı TSİ 08.00'de gerçekleştirilecek. 23 Şubat Pazar günü ise TSİ 05.00'te bir ikinci superpole ve ardından TSİ 08.00'de ikinci yarış düzenlenecek.
Toprak Razgatlıoğlu, iki kez şampiyonluk elde ettiği Dünya Superbike'ta üçüncü zaferini hedefliyor. ROKiT BMW Motorrad takımıyla yarışacak olan Razgatlıoğlu, 2021 ve 2024 yıllarında zafer kazanmıştı. Eğer bu sezonu birinci bitirirse, üç şampiyonlukla eşik atlayan dört isimden biri olma başarısını gösterecek.
Diğer yandan, Bahattin Sofuoğlu, kariyerinde ilk kez Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışacak. Daha önce Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele eden Sofuoğlu, bu sezonda Yamaha Motoxracing takımı adına piste çıkacak.
Dünya Superbike Şampiyonası’nın en başarılı pilotu Jonathan Rea, 2015-2020 yılları arasında kazandığı 6 şampiyonlukla dikkat çekiyor. Rea, organizasyonda ayrıca toplam 119 kariyer galibiyetiyle de en fazla yarış kazanan pilot unvanına sahip. İspanyol Alvaro Bautista 63, İngiliz Carl Fogarty ise 59 galibiyetle onu takip ediyor. Toprak Razgatlıoğlu, 57 galibiyetle şampiyona tarihinde en çok yarış kazanan 4. pilot olma başarısını gösterdi.
2025 sezonu, toplamda 12 etapta, 14 takım ve 23 pilotun katılımıyla gerçekleşecek. Sezon, Avustralya'nın ardından Portekiz, Hollanda, İtalya, Çekya, Büyük Britanya, Macaristan, Fransa ve İspanya'da düzenlenecek yarışlarla devam edecek. 1988 yılından beri düzenlenen bu organizasyon, bu yıl 38. kez performans sergileyecek.