Dünya Atletizm Şampiyonası (13-21 Eylül, Tokyo): Türkiye 20 sporcuyla katılacak

Türkiye, 13-21 Eylül'de Tokyo'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na 12 erkek, 8 kadın olmak üzere toplam 20 sporcuyla katılacak; hedef finaller ve madalyalar.

Yayın Tarihi: 05.09.2025 12:47
Güncelleme Tarihi: 05.09.2025 12:47

Dünya Atletizm Şampiyonası (13-21 Eylül, Tokyo): Türkiye 20 sporcuyla katılacak

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye 20 sporcuyla yer alacak

Japonya'nın ev sahipliğinde 13-21 Eylül tarihlerinde Tokyo'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası'na Türkiye, toplam 20 sporcu ile katılacak. Türkiye Atletizm Federasyonu'nun açıklamasına göre takımı 12 erkek ve 8 kadın atlet oluşturuyor.

Federasyonun değerlendirmesi

Federasyon Başkanı Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada, "Şampiyonaya en üst seviyedeki atletlerimizle katılacağız. Son 3 dünya şampiyonasına göre daha fazla atletle yer almaya hak kazandık. Burada derecelerimizi ileriye götürerek finallerde yarışmak ve madalyaları zorlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli takım kadrosu

Erkekler (12)

Ali Peker: Gülle atma Berke Akçam: 400 metre engelli Can Özüpek: Üç adım atlama Ersu Şaşma: Sırıkla atlama Halil Yılmazer: Çekiç atma Hayrettin Yıldız: 20 kilometre yürüyüş İlham Tanui Özbilen: Maraton İsmail Nezir: 400 metre engelli Kaan Kigen Özbilen: Maraton Mazlum Demir: 20 kilometre yürüyüş Özkan Baltacı: Çekiç atma Sezgin Ataç: Maraton

Kadınlar (8)

Buse Savaşkan: Yüksek atlama Eda Tuğsuz: Cirit atma Esra Türkmen: Cirit atma Kader Güvenç: 35 kilometre yürüyüş Meryem Bekmez: 20 kilometre yürüyüş Özlem Becerek: Disk atma Şilan Ayyıldız: 1500 metre Tuğba Danışmaz: Üç adım atlama

Analiz

Kadronun dağılımı, Türkiye'nin özellikle maraton, yürüyüş ve atma/disiplinlerinde birden fazla temsilciye sahip olduğunu gösteriyor. Federasyonun vurguladığı üzere takım büyüklüğündeki artış, son üç şampiyonaya göre bir ilerlemeye işaret ediyor ve hedefin finallere kalmak ile madalya için yarışmak olduğu açıklamalardan anlaşılıyor. Bu kadro, farklı disiplinlerdeki çeşitlilik sayesinde taktiksel fırsatlar sunuyor; önümüzdeki hafta boyunca atletlerin kondisyonu ve hazırlık düzeyi belirleyici olacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı