Dülük Tabiat Parkı Kurban Bayramı Boyunca Ücretsiz Hizmet Verecek
Başkan Umut Yılmaz açıklama yaptı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların aileleriyle birlikte huzurlu ve keyifli vakit geçirebilmesi amacıyla Dülük Tabiat Parkı'nın ücretsiz hizmet vereceğini açıkladı.
Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi tarafından bayram süresince park alanında gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, vatandaşların güvenli, temiz ve huzurlu bir ortamda bayram geçirebilmesi için temizlik ekiplerinden zabıtaya kadar birçok birimin bayram boyunca sahada aktif olarak çalışacağını ifade etti. Yılmaz, Dülük Tabiat Parkı'nın Gaziantep'in nefes alan en önemli doğal yaşam alanlarından biri olduğunu vurguladı.
Doğaya dikkat çağrısı
Doğayı temiz tutmalıyız mesajını paylaşan Yılmaz, bayramların birlik, beraberlik ve paylaşma duygularının en yoğun yaşandığı günler olduğunu belirterek bu atmosferin doğaya zarar vermeden yaşanması gerektiğini söyledi.
Yılmaz, özellikle ateş yakılması, kontrolsüz mangal kullanılması ve çevre kirletilmesi konularında önemli uyarılarda bulundu. Bu davranışların "hem doğamıza hem de geleceğimize zarar verdiğini" belirten Yılmaz, vatandaşları piknik sonrası çöplerini bırakmamaları, ormanlık alanlarda ateş yakmamaları ve doğal yaşamı korumaları konusunda uyardı.
Başkan Yılmaz'ın açıklamasından bir bölüm şu şekilde:
"Bayram boyunca tüm hemşehrilerimizi aileleriyle birlikte Dülük Tabiat Parkımıza bekliyoruz. Vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirebilmesi adına parkımız ücretsiz hizmet verecek. Ancak özellikle bir konuya dikkat çekmek istiyoruz. Ateş yakılması, kontrolsüz şekilde mangal kullanılması ve çevre kirletilmesi hem doğamıza hem de geleceğimize zarar veriyor. Hepimiz bu alanların emanetçisiyiz. Lütfen piknik sonrası çöplerimizi bırakmayalım, ormanlık alanlarda ateş yakmayalım ve doğal yaşamı koruyalım. Şimdiden sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bereket dolu bir bayram diliyorum. Bayramın ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"
Yılmaz'ın duyurusuyla birlikte Dülük Tabiat Parkı, Kurban Bayramı süresince ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak ve belediye ekipleri parkın düzeni ile temizliğini sağlamak için görev yapacak.
ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI UMUT YILMAZ, KURBAN BAYRAMI BOYUNCA VATANDAŞLARIN AİLELERİYLE BİRLİKTE HUZURLU VE KEYİFLİ VAKİT GEÇİREBİLMESİ AMACIYLA DÜLÜK TABİAT PARKI’NIN ÜCRETSİZ HİZMET VERECEĞİNİ AÇIKLADI. YILMAZ, ÖZELLİKLE ATEŞ YAKILMASI VE ÇEVRENİN KİRLETİLMESİ KONUSUNDA ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU.