Olayın seyri:
25 Nisan günü Çavdır'ın Küçükalan köyünde akşam kınaları yapılan ve ertesi gün düğünleri planlanan Ayşegül Maral (20) ile Fatih Özaslan (34), geceyi geçirmek üzere evlerine döndü. Sabah saatlerinde çiftten haber alamayan yakınları eve giderek, ikisini de banyoda hareketsiz buldu. Yakınlarının ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirim yapıldı ve sağlık ile jandarma ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Ayşegül Maral ile Fatih Özaslan'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Jandarma ekiplerinin ilk yerinde incelemesinde banyodaki şofben kaynaklı bir elektrik akımı olabileceği değerlendirildi; cenazeler morga kaldırıldı.
Adli tıp raporu:
Cenazeler kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan otopsi incelemesinde her iki kişide de ölümün karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle olduğu tespit edildi. Bu sonuç, ilk incelemede öne sürülen elektrik akımı şüphesinden farklı bir belirleme oldu.
İşlemlerin ardından Ayşegül Maral'ın cenazesi Adana'nın Ceyhan ilçesinde, Fatih Özaslan'ın cenazesi ise Küçükalan köyünde toprağa verildi.
OLAYIN YAŞANDIĞI YER (ARŞİV)