Düğün dönüşü gece yolculuğu acıyla bitti: Bingöl'de uçuruma yuvarlanan araçta 4 kişi hayatını kaybetti

Bingöl'ün Genç ilçesinde düğün dönüşü hafif ticari araç yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandı; 4 kişi öldü, 5 kişi ağır yaralandı.

Yayın Tarihi: 28.08.2026 09:34
Güncelleme Tarihi: 28.08.2026 09:34

Düğün dönüşü gece yolculuğu acıyla bitti: Bingöl'de uçuruma yuvarlanan araçta 4 kişi hayatını kaybetti

Düğün dönüşü gece yolculuğu acıyla bitti: Bingöl'de uçuruma yuvarlanan araçta 4 kişi hayatını kaybetti

Kaza ve müdahale:

Edinilen bilgilere göre kaza, gece saatlerinde Genç ilçesine bağlı Servi Yazılı köyü yakınlarında meydana geldi. Düğünden dönenlerin bulunduğu, Mehmet Akgönül (21) idaresindeki hafif ticari araç, Yatansöğüt köyünden Yazılı köyüne seyrederken kontrolden çıkarak yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, sağlık, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kurtarma ve ilk müdahale çalışmalarında, araçta bulunan sürücü Mehmet Akgönül (21) ile Hasan Bingöl (21), Barış Ayvaz (15) ve Osman Aslan (10) hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaralıların durumu ve soruşturma:

Kazada ağır yaralanan 5 kişi, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Genç Devlet Hastanesine kaldırıldı; burada yapılan müdahalelerin ardından yaralılar Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Yaralıların sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgiler yetkililerce açıklanmadı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yetkililer, kaza nedeninin tespiti için inceleme başlattı; bölgedeki araç trafiği ve yol koşullarıyla ilgili değerlendirmeler soruşturmanın parçası olacak.

Kazada hayatını kaybedenlerin genç yaşları ve topluluk üzerindeki etkisi, bölge halkında derin üzüntüye yol açtı. Gece ve kırsal bölgelerdeki yolculukların risklerine dikkat çeken uzmanlar, hız, yol şartları ve görüş koşullarının benzer kazalarda belirleyici olabildiğini hatırlatıyor.

BİNGÖL'DE DÜĞÜN DÖNÜŞÜ HAFİF TİCARİ ARACIN YAKLAŞIK 600 METRELİK UÇURUMA YUVARLANMASI SONUCU...

BİNGÖL'DE DÜĞÜN DÖNÜŞÜ HAFİF TİCARİ ARACIN YAKLAŞIK 600 METRELİK UÇURUMA YUVARLANMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 KİŞİ AĞIR YARALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.