Drift yaparken kaldırıma çarpan sürücüye 28 yıl 4 ay 25 gün hapis

Ergani'de drift yapan sürücü kaldırıma çarptı; Muhammed Ali Kalkan hayatını kaybetti, Ali Çınar Üstü yaralandı. Sanığa 28 yıl 4 ay 25 gün hapis verildi.

Yayın Tarihi: 13.10.2026 09:46
Güncelleme Tarihi: 13.10.2026 09:52

Drift yaparken kaldırıma çarpan sürücüye 28 yıl 4 ay 25 gün hapis

Drift yaparken kaldırıma çarpan sürücüye 28 yıl 4 ay 25 gün hapis

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 14 Nisan 2026 tarihinde drift yaptığı sırasında kaldırıma çarparak iki öğrencinin yaralanmasına, birinin yaşamını yitirmesine neden olan sürücü hakkında mahkeme 28 yıl 4 ay 25 gün hapis cezası verdi.

Kaza ve müdahale:

İddialara göre Muhammed Mustafa Can yönetimindeki 21 ES 141 plakalı Tofaş Şahin marka araçla drift yaptığı esnada kaldırımda yürüyen öğrenciler Muhammed Ali Kalkan (17) ve Ali Çınar Üstü (10)'ye çarptı. Kazada ağır yaralanan öğrenciler önce Ergani Devlet Hastanesi'ne, ardından tedavileri için Diyarbakır'a sevk edildi. Muhammed Ali Kalkan, olaydan üç gün sonra hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi; Ali Çınar Üstü'nün tedavisi ise devam etti.

Dava, ceza ve gerekçe:

Olayın ardından gözaltına alınan ve yargılanan Muhammed Mustafa Can hakkında Ergani Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında savunmalar alındı. Mahkeme, sanığı ölüme sebebiyet verme suçundan 25 yıl hapis cezasına; diğer mağdur Ali Çınar Üstü'yü kastla yaralama suçundan ise 2 yıl 16 ay 25 gün hapis cezasına mahkûm etti. Verilen cezalar birleştirilerek sanığın toplamda 28 yıl 4 ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.

OLAY (ARŞİV)

OLAY (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.