Erzurum'da Down Sendromlu Genç Kısmet Pala'nın İş Hayali Gerçekleşti
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde, Kaymakamlıkta çalışmaya başlayan 27 yaşındaki Kısmet Pala, sadece bu başarılı adımıyla değil, aynı zamanda gösterdiği bayrak hassasiyetiyle de takdir topluyor. Kısmet, her sabah görevine başlamadan önce Türk bayrağına ve şehitler köşesindeki fotoğraflara bakarak asker selamı veriyor.
İŞKUR ile İş Hayali Gerçekleşti
Kısmet Pala, Şenkaya Kaymakamlığı tarafından İŞKUR ile yapılan görüşmeler sonucunda, "İşgücü Uyum Programı" kapsamında işe alındı. Kaymakamlığa gelen vatandaşlara güler yüzüyle hoş geldiniz diyerek kolonya ve şeker ikram eden Kısmet, işine olan tutkusuyla dikkat çekiyor.
Kaymakam Abdullah Kurt ile Görüşme
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla, Kısmet Pala|nı makamında ağırlayan Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt, Pala'nın çok özel bir kız olduğunu belirtti. Kaymakam Kurt, "Kısmet'in kalbinin güzelliği, bayrak ve insan sevgisiyle daha da artıyor" şeklinde konuştu.
Kısmet'in Bayrak Sevgisi
Kısmet'in bayrak sevgisi, ilçenin resmi ve dini bayramlarında kendilerini yalnız bırakmadığı gibi, şehit haberlerinde de kendisini bayrağı selamlarken görmekte mümkün. Kaymakam Kurt, Kısmet'in talepleri doğrultusunda çalışmasını sağladıklarını ve onu kaymakamlığın girişine yerleştirerek, vatandaşların kendisiyle ilk olarak selamlaşmalarını amaçladıklarını ifade etti.
Annesi Naciye Pala'nın Düşünceleri
Kısmet'in annesi Naciye Pala, kızının iş yerinde çok mutlu olduğunu belirtti. Kızının bu yeni işten dolayı huzurlu hale geldiğini ve büyük bir stres kaynağından arındığını söyledi. Kısmet Pala, "Vali’yi çok seviyorum. Allah razı olsun, beni işe soktular, çok mutlu ettiler, Allah’a çok dua ediyorum" diyerek duygularını aktardı.
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kaymakamlıkta çalışmaya başlayan down sendromlu Kısmet Pala (solda), her gün görevine Türk bayrağını ve şehitleri selamladıktan sonra başlıyor. İlçede yaşayan 27 yaşındaki Kısmet Pala, Şenkaya Kaymakamlığınca farkındalık oluşturmak amacıyla İŞKUR ile yapılan görüşmeler sonucunda "İşgücü Uyum Programı" kapsamında işe alındı. Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt (sağda), Pala'yı kabul etti.