
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bir alışveriş merkezindeki oyun alanında, down sendromlu çocuğu top havuzuna alınmadığı gerekçesiyle annesi Hatice Öner Yüce işletmeye tepki gösterdi.
Olay, 7 yaşındaki çocuğun öğretmeniyle birlikte alışveriş merkezine gitmesiyle başladı. İşletme yetkilileri, çocuğunun özel gereksinimli olduğu gerekçesiyle top havuzuna alınmadığı bilgisi anneye ulaştı. Ayrıca, öğretmenin jeton almak için yarım kalan girişimi de işletme tarafından reddedildi. Hatice Öner Yüce, "Öğretmenimiz jeton almak istiyor, oğlum özel gereksinimli olduğu için jeton vermek istemiyorlar. Öğretmeni, 'Benimle birlikte alana girsin' diyor. Bu sefer de gerekçe olarak, 'Sizi aldığımızda buraya diğer veliler de çocuklarıyla girmek isteyecekler' diyerek reddediyorlar" ifadelerini kullandı.
Yüce, yaşanan olayı "Her vicdan sahibi insan, her anne gibi tabi ki üzüldüm. Bu üzüntü için çok derin bir üzüntü diyemeyeceğim çünkü bu zamana gelene kadar 7 yıl boyunca farklı alanlarda, farklı platformlarda derin acılarla karşılaştık. O durumlar beni güçlendirerek bugüne getirdi" şeklinde değerlendirdi.
Türkiye Down Sendromu Derneği öncülüğünde, aynı mağduriyeti yaşayan aileler oyun alanının önünde bir araya geldi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Cansu Korkmaz, down sendromlu bir çocuğun yaşıtlarından ayrışmaması gerektiğini, yaşanan olayın **ayrımcılık** olduğunu vurguladı. Korkmaz ayrıca, yetkililerle görüşmek amacıyla olay yerine geldiklerini, ancak alanın kapalı olması dolayısıyla kimseyle görüşemediklerini belirtti.
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde öğretmeniyle bir alışveriş merkezindeki oyun alanına giden 7 yaşındaki down sendromlu çocuk, işletme yetkilileri tarafından top havuzuna alınmadı. Top havuzuna, down sendromlu olduğu gerekçesiyle alınmayan çocuğun annesi Hatice Öner Yüce, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ankara'nın Etimesgut ilçesinde öğretmeniyle bir alışveriş merkezindeki oyun alanına giden 7 yaşındaki down sendromlu çocuk, işletme yetkilileri tarafından top havuzuna alınmadı. Top havuzuna, down sendromlu olduğu gerekçesiyle alınmayan çocuğun annesi Hatice Öner Yüce, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.